1
Mayıs
2024
Çarşamba
TURİZM

Nemrut kayak merkezi umut veriyor

Bitlis Özel İdaresi Genel Sekreteri Fevzi Taşdemir, Nemrut Kayak Merkezi'nin istenilen düzeyde rağbet görmesi için en az 10 yıla ihtiyaç olduğunu söyledi.

Fevzi Taşdemir, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 2004 yılında yapımına başlanan ve dönemin İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu tarafından açılışı yapılan Nemrut Kayak Merkezi'nin Bursa Uludağ, Erzurum Palandöken gibi olması için uzun yıllara ihtiyacını olduğunu belirtti. Taşdemir, "Nemrut Kayak Merkezi Bitlis için bulunmaz bir nimettir. Ancak insanlarımız bu tesis konusunda çok aceleci davranıyorlar. Bir Bursa Uludağ gibi veya Erzurum Palandöken gibi olmasını istiyorlar. Bu kısa bir sürede mümkün değil. Uludağ ve Palandöken şuan ki seviyeye yaklaşık 35 yıl içinde geldiler. Biz de onlardan geri kalmak istemiyoruz. Her şey birbirine bağlı birer halka gibidir. Nemrut'un çok iyi bir hale gelmesi için öncelikle alt yapını tamamlanması gerek. Ayrıca havaalanı ve oteller de bu halkanın birer parçasıdır" dedi.

Yakın bir zamanda Nemrut Kayak Merkezi'ne meteoroloji istasyonu kuracaklarını da açılayan Taşdemir, "Türkiye'de insanlar kayak merkezlerine kurulan istasyonlar sayesinde nerelerde kayak yapılacağını öğreniyorlar. Biz de Nemrut Kayak Merkezi'ne meteoroloji istasyonu kurmayı planlıyoruz. Bu sebeple Bitlis dışında diğer illerde de Nemrut'ta kar kalınlığını öğrenecekler. Buraya gelmek isteyen yerli veya yabancı turistlere bir aracı olacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 19:21:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?