11
Haziran
2024
Salı
SAĞLIK

Hastane otomasyon sistemine geçti

Bitlis'in Ahlat İlçe Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 2 ay içerisinde uygulamaya konulan otomasyon sisteminin, olumlu sonuçlar vermeye başladığı bildirildi.

Ahlat Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Burhan Kardaş, kurulan otomasyon sisteminin bir çok kolaylığı da birlikte getirdiğini belirtti. Artık bilgisayar ortamında kayıtların tutulduğunu belirten Kardaş, "Bu uygulama hem hastane hem de hastalar açısından bir çok kolaylığı getirdi.

Böylece bir kez kayıt altına alınan hasta bilgileri hastanın bir sonraki gelişlerinde bilgisayar ortamında var olduğu için yeniden girilmiyor. Bu durum bir çok işte kolaylık sağlıyor. Hastanedeki kaçaklar önleniyor. Başkasının karnesinin kullanılması da bu yolla önlenmiş oluyor.

Kayıpları sıfıra indirdik. Kayıp azaldıkça gelirimiz artıyor. Elde ettiğimiz gelirlerle ilaç veya tıbbi malzeme alabiliyoruz. Bu da vatandaşın sağlık hizmetinden daha fazla ve etkin biçimde yararlanmasını sağlıyor'' dedi.

Özellikle yatan hastaların, hastalığı veya yapılan işlemlerin tamamını bilgisayar ortamında kayıt edildiğini vurgulayan Kardaş, hasta bir sonraki gelişinde başka bir doktor tarafından muayene edilse dahi daha önce yapılan tüm müdahaleler, hastalığı, uygulanan tedavi ve verilen ilaçlara rahatlıkla ulaşabildiklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 16:36:59
Güncelleme :1 Ekim 2005 Cumartesi 14:55:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?