18
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

'İlçede ishal vakası yok'

Son günlerde Malatya ve Şırnak’ta içme suyundan yaşanan ishal vakaları konusunda açıklamalarda bulunan Ahlat Sağlık Gurup Başkanı Uzman Doktor R. Akın İnanmış, ilçe halkına rahat bir nefes aldırdı.

İnanmış, Ahlat genelinde korkulacak derecede bir ishal vakasının olmadığının altını çizerek şunları söyledi: "Ahlat’ın rakımının yüksek olmasının ve ilçenin ikliminin sıcak olmamasından dolayı, ayrıca şehir şebeke suyunun içilebilir olmasından dolayı ilçede önemli bir derecede ishal vakası yoktur. Malatya ve Şırnak’ta içme suyundan oluşan ishal vakaları ilçe halkını tedirgin etmiştir. Halkımız rahat olsun, bizim içme sularımızda bir sorun yok. Sularımıza içilebilir raporumuz var. Ben bile şehir şebeke suyundan içiyorum.”

Şehir şebeke sularının belediye tarafından klorlandığını da vurgulayan İnanmış; “Bizler bu konunun devamlı takipçisiyiz. İlçenin belirli bölgelerinden aldığımız su numunelerini hafta 3-4 kez tahlil ettiriyoruz. Bu yıl itibariyle şimdiye kadar 202 defa şehir şebeke suyunu tahlil ettirdik. Bize gelen sonuçlar iyi yönde. Yani şehir şebeke suyunda halk sağlığını tehdit edecek, salgın hastalık oluşturacak bir durum yok” diye konuştu.

Özkan Olcay - Kenthaber / Ahlat
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 10:18:48
Güncelleme :10 Aralık 2005 Cumartesi 08:31:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?