2
Haziran
2024
Pazar
SİYASET

Müze açılışını Bakan Koç yaptı

Ahlat'ta bulunan ve 3 yıldır kapalı bulunan Ahlat Müzesi'nin açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç yaptı. Bakım ve onarımı yapılan tanzim ve teşhir salonları düzenlenen Müzenin açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ve Bayındırlık ve İskan eski Bakanı AK Parti Bitis Milletvekili Zeki Ergezen birlikte yaptı.

Açılış öncesi protokol konuşmaları yapılırken son olarak kürsüye çıkan Bakan Koç; "İshak Paşa'dan başladık, Van Kalesi ve Ahlat Mezarlığı ile biz bir inancın kültür ve turizm açısından takipçileriyiz. Ben bu bölgede turizmin ve kültürün önemini biliyor ve ona göre hareket ediyorum" dedi.

Turizm için Bitlis?e havaalanı da yapacaklarının altını çizen Koç; "En kısa zamanda Tatvan?da havaalanı temeli atmamız lazım. Turizm olarak yol ve tesisler tamam. Ama üçüncü ayağı olarak konaklama yerlerini bu memleketin zenginleri yapacak. Bitlis?li iş adamları da benim bu çağrıma icabet edeceklerdir. Ahlat?taki mezarlık düzenlenene kadar, havaalanına uçak ininceye kadar ben buralara çok gelecem" diye konuştu.

Yapılan açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Zeki Ergezen, Bitlis AK Parti Milletvekilleri Vahit Kiler, Abdurrahim Aksoy, Bitlis Valisi M.Asım Hacımustafaoğlu, Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, Bitlis Emniyet Müdürü M.Salih Kesmez, Ahlat Jandarma Komutanı J.Ütğm. Hakan Esen, Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, ilçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ve Resmi Kurum Amirleri katıldı.

Özkan Olcay - Kenthaber / Ahlat
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2005 Cuma 12:49:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?