22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Ahlat festivali muhteşem konserle bitti

Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde bu yıl 15.'si kutlanan Ahlat Kültür Şenlikleri'nin son gecesinde, sanatçı İzzet Yıldızhan ve İbrahim Erkal konser verdi. 15.'si kutlanan Ahlat Kültür Şenlikleri çerçevesinde Ahlat Şehir Stadyumu'nda başlayan müzik eğlence programına Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Zeki Ergezen, AK Parti Bitlis Milletvekili Abdurrahim Aksoy, Bitlis Vali Yardımcısı Yasin Öztürk, Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, il ve ilçe belediye başkanları ve on bine yakın vatandaş katıldı.

Geceye katılarak bir konuşma yapan Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Zeki Ergezen, yılın 365 gününde 2 günün sosyal etkinliklere ayrılması gerektiğini belirterek, bu gibi etkinliklerde birlik beraberliğin geliştiğine değindi. Dünyanın birçok ülkesinde insanların diyaloglarını geliştirmek için gece gündüz konuştuklarını ifade eden Ergezen, "Hatta 70 milyon Türkiye'yi Hıristiyan Avrupa ile bir yapmak için nasıl çalışıldığını görüyoruz. Birçok milletler, birçok kavimler tek devlet olmuş, tek fert, tek yumruk konuşarak, birlik ve beraberliklerini koruyor. Biz kendi ilçemizde, kendi ilimizde birlik ve beraberlikleri korumakta zaman zaman sıkıntı çekiyoruz" dedi.
Bitlis Milletvekili Abdurrahim Aksoy, dostluk ve kardeşliğin pekişmesi için bu tür şenliklerin düzenlenmesi gerektiğini vurgulayarak, "Ülkemizin bu tür kaynaşmaya ihtiyacı var. 15 yıldır Ahlat'ta düzenlenen şenlikler kardeşlik ve sevgiyi getirmiştir" dedi. Bitlis Vali Yardımcısı Yasin Öztürk ise yaptığı konuşmada, bu haftada bilimsel, sportif, kültürel etkinlikler yapıldığını hatırlatarak, amaçlarının Urartu, Selçuklu, Osmanlı medeniyetini taşıyan, açık hava müzesi Ahlat'ı dünyaya tanıtmak olduğunu kaydetti.

Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez de, "Ata yadigarı, Kubbetül İslam, ecdat diyarı olarak bilinen ilçemizin daha iyi yerlere gelmesi için çaba gösteren başta Başbakan R. Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmalardan sonra TRT tarafından düzenlenen Türk Halk Müziği konseri verildi. Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, gecenin anısına tüm sanatçı ve saz ekibine Ahlat bastonu dağıttı. Ardından sanatçı İzzet Yıldızhan, Ahlatlılar'ın alkışları arasında sahneye çıktı. Zeki Ergezen'in manevi oğlu olduğunu söyleyen Yıldızhan, Türkçe şarkılarının yanı sıra Kürtçe şarkılar da söyledi. TRT'nin ses düzenini beğenmeyerek, bu kuruma da sitemde bulunan Yıldızhan, "Bu yüzden şarkılarıma konsantre olamadım" dedi. Yıldızhan, çocuklarla halay çekti. Yıldızhan'a konseri sonrasında Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Zeki Ergezen, gecenin anısına Ahlat bastonu hediye etti. Bastonu aldıktan sonra 2 şarkı daha okuyan Yıldızhan, bastonu elinden hiç düşürmedi. Yıldızhan, daha sonra sahneye sanatçı İbrhim Erkal'ı davet ederek, mikrofonu ona verdi.

İbrahim Erkal, on bine yakın seyircinin alkışları eşliğinde şarkılarını seslendirdi. İlk kez geçen yıl Ahlat Kültür Haftası etkinliklerine katıldığını belirten Erkal, "Ahlatı çok seviyorum. Nasip olursa yine gelmek isterim" dedi. Daha sonra gecenin anısına Bitlis Milletvekili Abdurrahim Aksoy, İbrahim Erkal'a Ahlat bastonu verdi.
Konser sonunda kısa bir açıklama daha yapan Ergezen, İzzet Yıldızhan ve İbrahim Erkal'in ücret almadan Ahlat'a geldiklerini belirterek, tüm Ahlatlılar adına sanatçılara teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 15:49:31
Güncelleme :29 Ağustos 2005 Pazartesi 13:30:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?