22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Ahlat'ta yakacak telaşı

Ahlat ilçesinde yazdan kalma günler yaşanırken, kışın ısınmak için odun ve kömür almakta geciken vatandaşlarda yakacak alma telaşı başladı.

İlçede şimdiye kadar kar yağışı olmadığını, vatandaşların bu durumdan rehavete kapılmaması gerektiğini anlatan odun ve kömür satıcıları, şimdi yakacak almanın daha avantajlı olduğunu belirttiler. Özellikle yüksek kesimlerde ve ulaşımın güç olduğu yerlerde vatandaşların bir an önce yakacak ihtiyaçlarını temin etmesi gerektiğini belirten odun satıcısı Bari Barçın: "Şimdi odunlar hem kuru hem de iyi yanar. Kar üzerine düşen odunun az da olsa kurutulması gerekiyor. Ayrıca yöremizin kış şartlarını göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Kışın kar ve buz özellikle yüksek kesimlerde ulaşımda aksamalar meydana getiriyor. Bu durum hem bize hem de vatandaşa zor anlar yaşatıyor. Onun için yakacak alımlarında vatandaşların biraz acele etmesi gerekiyor" dedi

İlçede kırılmış ve parçalanmış odunun bir tonunun 250 YTL bedel ile satıldığı, kömür fiyatlarının ise 360 YTL den başlayan fiyatlarla satıldığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 15:12:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?