23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Ahlat Kültür Haftası başladı

Bitlis'in Ahlat İlçesi Kaymakamı Ahmet Avşar, geçen yıllara göre bu yılki etkinliklere katılımın daha fazla olmasının sevindirici olduğunu söyledi. Kaymakam Avşar, 15. Ahlat Kültür Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde, bu organizasyonlarla vatandaşın iyi şekilde vakit geçirmesini amaçladıklarını söyledi.

Etkinliklerin kentteki turizm ve hayvancılığın gelişimine katkı sağlamaya yönelik olduğunu ifade eden Avşar, ''Düzenlenen yüzme yarışmasıyla Van Gölü'nü sevdirmeyi, kültür ırkı buzağı yarışmasıyla da hayvancılığın gelişmesini sağlamayı amaçladık. Geçen yıllara göre bu yılki katılımın fazla olması sevindiricidir'' dedi. Etkinlikler kapsamında, 1997 yılında Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde şehit olan piyade çavuş Erdoğan Gökbulak ile 1995 yılında Şırnak'ta
şehit olan piyade onbaşı Summani Görgen anısına yaptırılan şehitlik de törenle açıldı. Açılış töreninin ardından Abdurrahman Gazi Türbesi'nde, Ahlat Belediye Başkanlığı tarafından konuklara Selçuklu pilavı ikram edildi. Burada düzenlenen mahalli yemek yarışmasında ise kabak dolması yemeği ile Zekiye Çiroğlu birinci seçildi. Bisiklet, yüzme ve kültür ırkı buzağı yarışmalarının düzenlendiği etkinlikler, yarın da devam edecek.

aa-İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2005 Çarşamba 18:33:58
Güncelleme :24 Ağustos 2005 Çarşamba 19:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?