18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Ahlatlılar tanıtımdan şikayetçi

Ahlat Belediye Başkanlığı'nın resmi web sitesinde oluşturulan "Sizce Ahlat Yeterince tanıtılıyor mu" anketinde, yüzde 68'lik bir kesimin ilçenin yeterince tanıtılmadığına inandığı ortaya çıktı. Basın mensuplarıyla birlikte anket sonuçlarını değerlendiren Ahlat Belediye Başkanı Mevlüt Gülmez, www.ahlat.bel.tr isimli resmi web sitesindeki ankete 110 kişinin katılarak oy kullandığını belirtti.

Ankete katılanların yüzde 68'inin ilçenin yeterince iyi tanıtımının yapılamadığı inancında olduğunu belirten Başkan Gülmez, "Oysa Kültür Bakanlığı, özel şahıslar ve belediye olarak şimdiye kadar Ahlat hakkında 14 bin adet kitap ve tanıtım broşürleri bastırıp piyasaya dağıttık. Ayrıca, 7 bin adet 10 dakikalık tanıtım CD'si hazırlayarak ücretsiz dağıtmamıza rağmen ilçenin tanıtımına yetmedi. Dünyanın en büyük İslam mezarlığı olan Selçuklu Mezarlığı ve Selçuklu Kümbetleri de tanıtıma yetmedi. Malazgirt Meydan Muharebesi'nin Ahlat'ta başladı. Alparslan, 1071 yılında cuma namazını Ahlat'ta kıldı ve atının kuyruğunu Ahlat'ta bağladı. İlk öğretim ders kitaplarında Ahlatın tarihteki yeri ve önemi anlatılmamış. Kısacası kendi tarihimiz Ahlat'a yer vermiyor" dedi.

Tanıtımın özellikle görsel olarak yapılması gerektiğini fakat içeyi tanıtacak maddi imkanlarının bulunmadığını belirten Gülmez, ancak personel ücretini ödeyebildiklerini ifade ederek, "Tarihi yerlerin bakım ve onarımını kıt bütçe imkanlarıyla yapmaya çalışıyoruz. Tanıtım için ayırtacak bütçe imkanlarımız yok" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 15:09:56
Güncelleme :5 Ağustos 2005 Cuma 15:40:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bülent şeker IP: 78.181.84.xxx Tarih : 19.08.2008 23:13:51

AHLAT Bu güzel tarihi, güzellikleri ile dolu şirin ilçemizin dışarıya tanıtılmamasındaki sorunlarından biride biz ahlat halkı olarak kendimizi anlatamıyoruz bu nun da sebeplerinde biride iletim kopukluğu dur ve ahlat dışında ilamet eden sevgili ahlatlıların bir biriyleriy kaynaşmayıp bilgi paylaşımının yapılmamasıdır