2
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

AHTEK'ten milli eğitime çağrı

Ahlat İlçesi'ndeki Tarihi Kültürel Değerlerini ve Tarihi Eserlerini Koruma ve Tanıtma Derneği (AHTEK) Başkanı Muzaffer Pirhasanoğlu, ilçede bulunan 12. ve 13. yüzyıllardan kalma Selçuklu Mezarlığı'nın, Türkiye'nin tapusu mahiyetinde olduğunu ve bunun için özellikle öğrencilerin buralara getirilmesi gerektiğini söyledi.

Pirhasanoğlu yaptığı açıklamada, her yıl çeşitli programlar düzenlenip yaklaşık 10 bin çocuğun Çanakkale'ye gönderildiğini, buraları gezen çocuklara bölgenin öneminin anlatıldığını belirterek, uygulamayı desteklediklerini anlattı. Ahlat İlçesi'nde bulunan Selçuklu Mezarlığı'nın da bir tapu senedi olduğunu belirten Muzaffer Pinarhisaroğlu, "Ahlat İlçesi'nin de en az Çanakkale konumunda olması için çaba sarf edilmesi gerekir. En azından bölge öğrencilerinin Ahlat'a getirilerek ecdat yadigarı yerlerin gezdirilmesi, tarihinin yerinde anlatılması gerekir" dedi.

Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konunun üzerinde hassasiyetli durması gerektiğini söyleyen Pirhasanoğlu şöyle konuştu:

"Ahlat, kendisinden batıda olan bütün Türk ulusunun tapu senedi konumundadır. Çocuklarımızın bu ilçeyi görmesi ve tanıması şarttır. Burası atalarımızın vatan edindiği için canlarını verdiği bir alan, bunun için yeni nesillere buraları ve bu gibi yerleri gezdirmek gerekir. Atalarının toprağıyla mezarıyla yan yana olan, onun burada yattığını bilen çocuk, bu toprağı daha değişik, daha yakın daha sıcak ve daha kökten bağlanacaktır. Çünkü Ahlat, Türkler'in Anadolu'ya ilk girdikleri yerdir. Buralar çocuklara gösterilmelidir ki atalarının ne yaptığını, nelerle uğraştıklarını ve bu toprakların nasıl vatan olduğunu anlasınlar."

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2005 Pazartesi 14:17:41
Güncelleme :1 Ağustos 2005 Pazartesi 14:21:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?