18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Evlere değirmen servisi!

Ahlat’ta ikamet eden Emekli Emniyet Bekçisi Maşallah Algın (51) yapmış olduğu gezici değirmenle ilçedeki vatandaşlara hizmet ediyor.

Kendi imkanlarıyla yaptığı gezici değirmenle mahalle ve evleri dolaşarak vatandaşın buğdayını öğüten Maşallah Algın geçimine katkı sağlıyor.

Aldığı emekli maaşıyla 16 nüfuslu ailesine bakmakta zorlandığını belirten Algın şöyle konuştu; “Aldığım emekli maaşı geçinmeme yetmiyor.

Zaten maaşlarımıza yeteri kadar zam alamıyoruz. Bende geçindirmekle yükümlü olduğum 16 nüfusa bakmak için ek iş yapmaya karar verdim. Kendi imkanlarımla gezici bir değirmen yaptım.

Yaptığım gezici değirmenle ev ev dolaşıp vatandaşın buğdayını öğüterek yemeklerde kullanılan bulgurunu yapıyorum. Tenekesini 1 milyon liraya öğüttüm buğdaylardan günde 50 ile 60 milyon lira arası kazanç sağlıyorum. Bu sayede aile bütçeme katkı sağlıyorum.” dedi.

Kışa hazırlık için önceden kaynatıp kuruttukları buğdayları, bulgura çevirip yemeklerde kullanmak için önceden bir sürü yol kat edip değirmene gittiklerini belirten Azize Candere ise “Daha önceden buğdayımızı öğütmek ve yemeklerde kullanılan bulgura dönüştürmek için şehir merkezindeki değirmenlere giderdik.

Şimdi gezici değirmen evlerimize kadar geliyor. Bu uygulamadan çok memnunuz. Artık biz değirmene değil, değirmen bize geliyor” dedi.

Özkan Olcay - Kenthaber / Ahlat
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 16:38:41
Güncelleme :1 Ekim 2005 Cumartesi 14:53:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?