18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Geceler artık aydınlanacak

Ahlat’ta 3 yıldır çalışmayan çarşı içi aydınlatma lambaları yapılan çalışmalar sonucu bu ay sonu itibariyle faaliyete geçerek geceleri ilçeyi aydınlatacak.

VEDAŞ Bitlis Müessese Müdürlüğünün çalışmaları sonucu ihaleye çıkarılarak yapımına başlanan çarşı içi refüj aydınlatma çalışmalarının bu ay sonunda bitirileceği açıklandı.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Ahlat TEDAŞ İşletme Şefi Metin Uzunpolat şöyle konuştu; “Yapılan çalışmalar sonucunda 100 milyar liralık bir ödenek çıkarılarak şehir içinde Tunus Mahallesinden, Yıldız Bakkaliyesinin olduğu yere kadar 7 km’lik bir refüj aydınlatma çalışması başlattık.

Çalışmalar son sürat devam ediyor. Çarşı içi refüjlerde 3 yıldır çalışmayan 284 adet aydınlatma direğinin elektrik hatları çekiliyor. Çalışmaların hemen akabinde ilçemizdeki aydınlatma faaliyete geçecek. İlçemiz karanlık günlerden kurtularak aydınlığa kavuşacak”dedi.
Bu yıl sıkça rastlanan elektrik kesintilerinin ana nedeninin elektrik tellerine temas eden ağaç dallarından kaynaklandığını vurgulayan Uzunpolat bu konudaki çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini belirtti. İlçedeki elektrik şebekesinde genel bir bakım ve onarım çalışmaları yaptıklarını da belirten İşletme Şefi Metin Uzunpolat artık elektriklerin eskisi gibi sık sık kesilmeyeceğini söyledi.

Özkan Olcay / Ahlat
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2005 Pazartesi 12:08:53
Güncelleme :21 Kasım 2005 Pazartesi 13:51:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?