2
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

Ne olacak bu kaldırım meselesi?

Bitlis'in Ahlat İlçesi'nde 6 ay önce başlayan kaldırım yasağının kalkması vatandaşın tepkisine yol açarken, Ahlat Esnaf ve Sanatkarlar Odası (AESO) Başkanı Nesim Şeker, "Biz eşya bırakmasak da kaldırımlar zaten yetersizdir" dedi.

İlçe merkezindeki kaldırımlar, esnafa ait sergiler, kahvehane tabureleri yüzünden yayaların geçişine imkan vermiyor. Esnafın daha fazla müşteri çekme adına kaldırımları işgal ettiğini anlatan vatandaşlar, bu yüzden yollarda yürümek zorunda kaldıklarını belirterek, "Bu durumda trafik aksıyor, kaza riski ortaya çıkıyor. Bu sorunu ortadan kaldırmak için belediye yasak kararının arkasında duramadı. Esnaf birliği yetkilileri, bu konuda üyelerini uyarmalı" dedi.

AESO Başkanı Nesim Şeker, belediyesi tarafından 6 ay önce başlatılan esnafın taburelerini ve eşyalarını cadde ve sokak kaldırımlarına konulmaması yasağının delinmesinde tek sorumlunun esnaf olmadığı vurguladı. Kaldırımların zaten dar ve yetersiz olduğunu, ihtiyaca cevap vermediğini belirten Şeker, "Biz eşya bırakmasak da kaldırımlar zaten ihtiyaca cevap vermiyor. Kaldırım yasağından esnafımız olumsuz yönde etkilendi.

Esnafımız kısmen de olsa kaldırıma eşya bırakmak zorunda. Belediye ise kaldırımlara malzeme bırakılmasını yasaklamıştır. Bu konu doğrudan yasal olarak belediyeyi ilgilendirmektedir. Belediye başkanından randevu talep ettik. Kendisinden kaldırımların yetersiz olduğunu en az bir metre daha kaldırımların genişletilmesi yönünde talebimiz olacaktır.

O zaman yayalar kaldırım haklarını kullana bilecek. Esnaflarımız ise kısmen de olsa kaldırımda işyerinin önüne eşyasını sergileyebilecek. Biz yasalara saygılıyız. Yasal çerçevede Belediye başkanımızla her konuda anlaşarak soruna çözüm üreteceğiz. En uygun çözüm ise kaldırımların en az 1 metre daha genişletilmesiyle olur" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 14:26:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?