18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Taksiciler özelleştirmeye karşı

Taksiciler adına açıklamada bulunan İsmail Aktaş isimli şoför, 13 yıldır taksicilik yaptığını, şehir içi ulaşımın belediye tarafından otobüslerle yürütüldüğü dönemde, otobüslerin sadece belirli güzergahlarda ve yine belli duraklarda hizmet verdiğini anlattı.

Dolmuşların şimdi ilçenin tüm mahalle ve sokaklarına seferleri olduğunu, üstelik istedikleri yerde durup kalktıklarını anlatan Aktaş, "Bu nedenle vatandaşlar taksileri değil, dolmuşları tercih ediyor. Çok yakında tüm taksiciler olarak tamamen işimizi bırakmak zorunda kalacağız. Belediye tarafından şehir içi ulaşımın özelleştirilmesinin ardından işlerimiz iyice bozuldu. Özelleştirme öncesi işlerimiz fazla olmasa da idare ediyorduk. Evimize ekmek götüremeyecek kadar kötü durumdayız. Yetkililerin bir anca çözüm üretmesi gerekir" dedi.

Öte yandan, taksi şoförlerinden Zafer Kırmızıkaya ise ilçede 3 taksi durağında 35 taksici bulunduğunu, şehir içi ulaşım hizmetleri belediye tarafından özelleştikten sonra korsan taksicilerin de fazlalaştığını belirterek, "Defalarca yetkililere müracaat etmemize rağmen bir çözüm bulunamadı. Siftah etmeden evimize gidiyoruz. Ekmek paramızı kazanamıyoruz. Şehir içi minibüsler durak dışı yolcu alıyor. Korsan taksicilerin de fazlalaşması, bizi taksilerimizi satma noktasına getirmiştir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 16:22:11
Güncelleme :11 Ağustos 2005 Perşembe 16:34:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?