23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Yıldızhan ve Erkal'dan unutulmaz gece

Ahlat'ta bu sene 15 ncisi düzenlenen Ahlat Kültür Haftası etkinlikleri çerçevesinde dün akşam Ahlat Şehir Stadyumunda TRT ses sanatçıları ve ünlü sanatçılar Esat Kabaklı, İzzet Yıldızhan ve İbrahim Erkal konser vererek stadı dolduran binlerce vatandaşımıza hayatları boyunca unutamayacakları bir gece yaşattı.

Verilen halk konseri öncesi, programa davet edilen fakat işlerinin yoğunluğundan dolayı etkinliklere katılamayan, başta Başbakanımız R.Tayyip Erdoğan'ın, bakanların ve yurdun bazı il valileri ve ilçe kaymakamlarının göndermiş oldukları tebrik mesajları okunarak protokol konuşmaları ve Kültür haftası etkinlikleri çerçevesinde çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri protokol mensupları tarafından verildi.

ERGEZENB BİZ BİTLİSLİ'YİZ

Ödül töreninden önce programa katılan protokol mensupları tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Kürsüye çıkarak bir konuşma yapan Bayındırlık ve İskan Eski Bakanı Zeki Ergezen, Bitlis ili ve ilçeleri olarak bir bütün olarak hareket etmemizi ve memleketimiz her zamanda ön planda tutmamız gerektiği ifade ederek şöyle konuştu:

"Bizler her zaman Bitlisli'yiz. Başka bir memlekette bize nerelisiniz sordukları zaman bizler öncelikle Bitlisli olduğumuzu söylemeliyiz. Daha sonra bulunduğumuz ilçenin ve köyün ismini söylemeliyiz. Hiçbir zaman ayrım yapmamalıyız. Bitlis'imizin ismini dışarıda her zaman söylemeli ve ön planda tutmalıyız. Bütün ilçeler, köyler, mahalleler olarak hep beraber olmalıyız. Bir bütün olarak hareket etmeliyiz"

Konuşması sırasında her Bitlislinin doğduğu yerlere gereken önemi vermesi ve bu yerlere güzel yatırımlar yapması gerektiğine de değinen Ergezen, özellikle son zamanlar Bitlisli iş adamlarının Bitlis ve ilçelerine yaptığı yatırımların memnuniyet verici olduğunu belirterek, böyle vatandaşlarımız çoğalmasını istediklerini ve yatırım yapan bütün iş adamlarına minnet duyduklarını söyledi.

Protokol konuşmalarından sonra sahneye ilk olarak TRT ses sanatçıları ve Esat kabaklı çıkarak türküler söyledi. Gecenin ilerleyen vakitlerinde sahneye çıkan İzzet Yıldızhan halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Konser sırasında ufak bir konuşma yapan İzzet Yıldızhan, ilk olarak geldiği Bitlis ve Ahlat'ın çok güzel bir yer olduğunu belirterek fırsat buldukça buralara gelip gezeceğini ve konserler vereceğini belirtti. TRT'nin sahne ve görüntü sistemini beğenen Yıldızhan ses sistemini beğenmeyerek TRT yapımcılarına sitemde bulundu.

 İzzet Yıldızhan?dan sonra son olarak sahneye çıkan İbrahim Erkal, Ahlat?a ikinci defa gelmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek gelmesinde vesile olanlara teşekkür etti.

İbrahim Erkal'ın söylediği şarkılara da stadı dolduran vatandaşlarda eşlik etti.

Verilen Konsere AK Parti Bitlis Milletvekilleri Zeki Ergezen ve Abdurrahim Aksoy Bitlis Vali Vekili Yasin Öztürk, Ahlat Kaymakamı Ahmet Avşar, Bitlis Emniyet Müdürü M.Salih Kesmez, İl ve İlçe Belediye Başkanlarıyla, kurum amirleri ve binlerce insan katıldı.

Özkan Olcay - Kenthaber / Ahlat
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 12:07:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?