28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Bayram da da döner sattı

Bayram tatilini fırsat bilen herkes ailesiyle birlikte eş, dost ve akraba ziyaretine giderken, onlar kar altında döner satarak ailelerinin geçimine katkıda bulunuyor.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde özel bir lokantada çalışan Menaf Kaya ve Reva Sevinç lokanta sahibinin bayram tatili için kendilerine verdiği bir günlük izinlerini cadde üzerinde döner tezgahlarını kurup ailelerinin ekmek parasını çıkartmaya çalıştı.

Menaf Kaya, bir günlük bayram tatilini en güzel şekilde değerlendireceği yerde o, bir günlük iznini cadde üzerinde döner kebap satarak ailesinin ekmek parasını çıkartmaya çalışanlardan biri. Dört çocuk babası Menaf Kaya, çalıştığı lokantada aldığı maaşın ailesinin geçimine yetmediği için her bayramda patronun kendisine verdiği bir günlük izinde bile çalışmak zorunda kaldığını söyledi. Cadde üzerinde soğuk ve kar yağışlı hava rağmen döner ocağını kuran Menaf, satış yapmak için cadde gelip geçenlere, "Yaprak dönerin iyisi burda" diye bağırırken haline şükrediyor.

Dürüm dönerin tanesini 2 YTL' den satan Menaf, bu gün bin tane satmayı hedeflediğini ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Rabbimize hamdolsun elimiz her şeyi tutuyor. Ailemle kimseye muhtaç olmadan yaşadıktan sonra benim soğuk ve kar altında döner satmamın ne önemi var. Kimseye muhtaç olmayalımda bir günlük tatlimiz varsın çoluk çocuğumuzun rızkını çıkartmak için geçsin." diyor.

Her gün çalışmaya artık alıştıklarını belirten Reva Sevinç ise "Bizde isterdik ailemizle birlikte bir günlük bayram tatilimizi en güzel çekilde geçirelim ama ailemizin geçimini de düşünmemiz lazım. Aldığımız maaş yetmeyince bunu yapmaya mecburuz. Zaten artık alıştık her gün çalışmaya boş durduğumuz zaman kendimizde bir huzursuzluk buluyoruz." diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2006 Salı 17:25:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?