19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Tavuk kesti hastanelik oldu

Bitlis'in Tatvan ilçesinde 3 tavuk, 1 de kaz kesen üniversite öğrencisi kuş gribi şüphesiyle Tatvan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tatvan'ın Saray Mahallesi'nde meydana gelen şüpheli kuş gribi olayı, Taşdemir ailesinin aynı anda 3 tavuk ve bir kaz kestiğini gören komşularının 155 Polis imdata ihbar etmesiyle ortaya çıktı.

Kafkas Üniversitesi Iğdır Meslek Yüksek Okulu'nda okuyan İhsan Tekdemir, bayram tatili için geldiği memleketi Tatvan'da tatil dönüşü Iğdır'da birlikte kaldığı ev arkadaşlarına evlerinde beslediği tavuk ve kaz etinden götürmek istediğini ve tavukları ve kazı kendi eliyle kestiğini söyledi.

İhsan Taşdemir'in evine gelen polis ve 112 acil ekipleri Taşdemir'i, olası bir kuş gribi hastalığı için tahlillerini yapmak üzere Tatvan Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

Tatvan Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Ayşe Ayaydın şimdiye kadar son ihbarla birlikte hastaneye 19 kişinin kuş gribi şüphesiyle sevk edildiğini, yapılan tahlillerde 18 hastada kuş gribi belirtisine rastlamadıklarını, Taşdemir'in tahlillerinden sonra kuş gribi belirtisi olup olmayacağını tespit edeceklerini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2006 Perşembe 13:49:47
Güncelleme :4 Temmuz 2006 Salı 15:31:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?