18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Davul zurnalı proje tanıtımı

Bitlis'in Tatvan Belediyesi tarafından hazırlanan "Tatvan Sahil Havzası Entegre Ekonomik ve Sosyal Gelişim Projesi" tanıtım resepsiyonuna katılan Dünya Bankası Beşeri Kalkınma Koordinatörü John Innes, vatandaşlarla halay çekti. Innes, Van Gölü canavarını Van kedisiyle karıştırarak, "Bir gözü mavi bir gözü sarı. Biliyorum, bu turizme olumlu yönde etki yapıyor" dedi.

Tatvan Belediyesi tarafından hazırlanarak Sosyal Riski Azaltma Projesi'ne (SRAP) sunulan 5 bileşenli 'Tatvan Sahil Havzası Entegre Ekonomik ve Sosyal Gelişim Projesi' tanıtım resepsiyonuna, Dünya Bankası Beşeri Kalkınma Koordinatörü John Innes, BM Kalkınma Programı (UNDP) üyesi Gülüm Eralp, SRAP Yönetim Kurulu Üyesi A. Rıza Özmen, SRAP Yerel Girişimciler Uzmanı Özgür Sarıaslan ve Doğu Anadolu Kalkınma Programı Avrupa Komisyonu Turizm ve Çevre Bileşeni Sorumlusu Erol Horasanlı ile çok sayıda davetli katıldı.
Kardelen Oteli'ndeki tanıtım resepsiyonunda hazır bulunan katılımcılar, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Dünya Bankası Beşeri Kalkınma Koordinatörü John Innes, tercüman aracılığıyla yaptığı açıklamada, hazırlanan bu projenin asıl SRAP kapsamında hazırlandığını, Dünya Bankası olarak sadece maddi destek sağladıklarını söyledi. Innes, Van Gölü'nden yeteri kadar faydalanılmadığını belirterek, "Tatvan'daki proje hem kadınlar hem de gençlere yönelik olduğu için insana ve çevreye yönelik çalışmalar yapılacak. Hem de gelir getirici faaliyetler desteklenecek.

Yani 4 taraflı bir kazanç grubu olacak. Van Gölü gerektiği gibi kullanılamıyor. Göl kenarında yapılacak bu uygulamada büyük bir yatırım yapılmış olacak. Burada Avrupa Birliği'nden katılımcıların olmasından da son derece mutluluk duyuyorum" dedi.

Basın toplantısının bir bölümünde gazetecilerin "Van Gölü canavarını biliyor musunuz?" sorusuna da yanıt veren Innes, canavarı Van kedisiyle karıştırarak, "Evet biliyorum. Burada bir canavar var. Bir gözü mavi bir gözü sarı. Ancak İngiltere'de de Ness Gölü canavarı var. Sizin canavarın turizm açısından iyi bir potansiyel sağlayacağına da inanıyorum. Turizme olumlu yönde etki yapar diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Daha sonra araya giren Tatvan Belediye Başkanı M. Emin Peker, durumu düzelterek Innes'in bahsettiği hayvanın Van kedisi olduğunu söyledi. Resepsiyondan önce çeşitli açılışlara katılan heyet, spor salonunun açılışında folklor ekibiyle birlikte halay çekti. Tatvan Belediyesi Kültür Merkezi'nin açılışının gerçekleştirilmesinin ardından projenin sunumu yapıldı.

Yaklaşık yarım saatlik sunumun ardından konuşan Tatvan Belediye Başkanı M. Emin Peker, bu projeyi önemsediklerini belirterek, "Yaklaşık 6 aylık bir çalışmanın ardından bu günlere geldik. Projenin ortaklarına ve destekçilerine teşekkür ediyorum. Bu proje Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki yerleşim yerlerinin de önünü açacak ve bundan sonra SRAP'a gidecek projelere bir örnek teşkil edecektir" dedi.

Geceyi Tatvan'da geçiren davetliler, sabah Bitlis'te İhlasiye Medresesi ve Entografya Müzesi'ni gezdi. Davetliler ardından karayoluyla Van'a döndü.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 15:17:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?