3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

"Elazığ yeşile bürünecek"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'da düzenlediği ve partisinin il başkanları, belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanlarının katıldığı toplantıda verdiği talimatı Elazığ'da yerine getireceklerini belirten Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, "Yapacağımız çalışmalarla Elazığ yeşile bürünecek" dedi.

Ankara'daki toplantıda Başbakan Erdoğan'ın belediye başkanlarına yaptığı konuşmasında, ''Görev yaptığınız il ve ilçelerde mevcut yeşil alan miktarlarını arttırınız. Vatandaşlarımız ve özellikle çocuklarımız oyun oynayacak alan, oturup dinlenecek gölgelik mekanlara kavuşmalı'' dediğini hatırlatan Elazığ Belediye Başkanı Selmanoğlu şunları söyledi:

"Biz geçtiğimiz dönemde Elazığ'da yaklaşık 100 bin metrekarelik alanı yeşillendirdik. Bu çalışmalarımız kapsamında ilimizin farklı bölgelerinde parklar ve yeşil alan oluşturarak vatandaşlarımızın dinlenmesi için mekanlar oluşturduk. Tabii ki bu yapılan çalışmalar bizim için yeterli olmadı. Yeni dönemde ilimizin farklı bölgelerinde yeni parklar oluşturacak, yeni alanlar açacağız. Böylece hem vatandaşlarımızın huzur içinde oturup dinleneceği veya sohbet edeceği mekanlar oluşturmuş olacağız, hem de çocuklarımızın oyun oynayacakları, enerjilerini harcayacakları oyun sahaları yapacağız. Bu konuda projelerimiz hazır. Önümüzdeki süreç içinde birçok yeni alanları Elazığlıların hizmetine sunmuş olma, yeni yeşil alanlar oluşturarak Elazığ'ın görünümünü değiştireceğimiz çalışmalarımız olacak. Kısaca şunu söylemek istiyorum; beş yıl içinde Elazığ yeşilin her tonuna bürünmüş olacak."
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 15:02:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?