26
Nisan
2024
Cuma
ELAZIĞ

72 köyle bağlantı koptu

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Sivas'ta 433, Tokat'ta 132, Elazığ'da 72, Tunceli'de 34 ve Erzincan'da 26 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Sivas İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde 10'u merkeze bağlı olmak üzere 433 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapalı köy yollarında karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Suşehri-Şerefiye-Zara yolunun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı olduğu öğrenildi. Koyulhisar ilçesinde kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bugün ara verildi.

Tokat'ta 132 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor

Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Elibol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tokat ve ilçelerinde özellikle yüksek kesimlerde 2 gündür kar yağışının etkili olduğunu belirterek, "132 köy yolumuz ulaşıma kapalı. 40 ekip ve 70 araçla yol açma çalışmalarımız sürüyor. İnşallah kapalı olan köy yollarımızı akşama kadar ulaşıma açmak istiyoruz" diye konuştu.

Elazığ, Tunceli ve Erzincan'daki kapalı köy yolları

Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, kar yağışı nedeniyle 72 köy yolunun ulaşıma kapandığını, yağışın devam etmesi durumunda bu sayının artabileceğini söyledi.

Bilginoğlu, kapalı köy yollarını açmak için ekiplerin 53 iş makinesiyle çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

Tunceli'de kar yağışı nedeniyle 34 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Tipi, yüksek kesimlerde karla mücadele çalışmalarını olumsuz etkiliyor.

Erzincan'da ise ulaşıma kapalı 26 köy yolunda ekipler çalışmalarına devam ediyor.

AA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2013 Çarşamba 15:39:40
Güncelleme :11 Aralık 2013 Çarşamba 15:44:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?