3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

"Türkiye Okuyor" kampanyası

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 81 ilde başlatılan "Türkiye Okuyor" kampanyası kapsamında Elazığ'da toplantı düzenlendi. 

Elazığ Valisi Muammer Muşmal başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapılan İl Yürütme Kurulu 2. toplantısına Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, 8. Kolordu Komutanlığı'ndan Albay Mustafa Öz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Musa Onay, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Pirinççi ve sivil toplum örgütleri başkanları katıldı. 

Vali Muammer Muşmal toplantıda yaptığı konuşmada, "Bizim 2006 yılı Mart ayında başlattığımız 'Elazığ Okuyor' kampanyası 2007 yılında Cumhurbaşkanlığımızın yayınladığı ve 81 İl Valiliğine gönderdiği bir genelge ile 'Türkiye Okuyor' Projesine dönüştü. Bu proje 4 yıl süren bir proje. Bizim burada yaptığımız çalışmalara sadece bir ekleme yapmışlar; o da dijital ortamda kitap okuma. Bunun haricinde bu proje hemen hemen bizim yaptığımız faaliyetlerden meydana geliyor. Bir farkı da bunu genelge içerisine alarak, ilde Valiliğin başkanlığında, il yöneticilerinin katıldığı toplantılarla bu işin takip edilmesi hedeflenmiş. Bu nedenle bu toplantıyı gerçekleştiriliyoruz. Bizim 'Elazığ Okuyor' kampanyası gerçekten çok başarılı oldu. Ben kampanyaya destek veren 8. Kolordu Komutanlığımıza, Belediye Başkanlığımıza, Fırat Üniversitemize, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 11:45:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?