3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

120 bin öğrenci ders başı yapıyor

2009-2010 yeni eğitim ve öğretim yılı ile ilgili hedeflerini açıklayan Elazığ Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, bu yıl için belirlenen hedeflere ulaşmaya çalışacaklarını söyledi. Elazığ'da yaklaşık 120 bin öğrenci, 6 bin 800 öğretmen ve 8 bin 400 personelin 470 okulda eğitime başlayacağı bildirildi.

Elazığ'ın eğitimde belirlenen hedeflere ulaşması için son yıllarda başlatılan yoğun çalışma temposunun bu yıl da farklı alanlarda devam ettirildiğini belirten Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, "2009-2010 eğitim ve öğretim yılında hedeflerimiz, okul öncesi eğitimde, ortaöğretimde kız çocuklarımızın okula gönderilmesi, ortaöğretimde okullaşma oranının arttırılması, eğitim kurumlarımızda kalitenin arttırılması gibi öncelikli hedeflerimiz var. Bu hedeflerimize ulaşma adına başlattığımız çalışmaları yüksek tempoyla sürdürüyoruz" dedi.

Elazığ'ın eğitimin her alanında ülke genelindeki illerle karşılaştırılmasında iyi durumda olduğunu ifade eden Büyükbaş şunları söyledi:

"Biz, Elazığ'ın eğitimde önemli bir merkez olması yolunda çaba gösteriyoruz. Bu gayretlerimiz eğitim ve öğretim yılı içinde yapılan çalışmalarla sürekli olarak denetleniyor. Öğrencilerin arzulanan başarılara ulaşmasını sağlayacak çalışmaları yapıyoruz. Yapılan çalışmaların, verilen hizmetlerin doğal olarak karşılığını almaktayız. Tabii ki biz sürekli olarak yeni hedefler belirleyip bu hedeflere ulaşarak ilimizi arzuladığmız noktaya taşımanın çabasındayız."
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2009 Çarşamba 17:29:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?