6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

13. "Vefa Günü" ödül töreni

Erzurum Aşkale Çimento Fabrikası, merkezi Gebze'de bulunan Gebze Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) tarafından Türkiye'de "Yılın İktisadi Kurumu" seçildi. 

GESİAD tarafından 13.'sü düzenlenen "Vefa Günü" ödül töreninde Türkiye'nin tanınmış ve başarılı şirket, siyaset, sanatçı, kurum ve kuruluşları ödüllerini aldı. Aşkale Çimento da Türkiye'deki yüzlerce büyük şirketi geride bırakarak iş adamları tarafından "Yılın İktisadi Kurumu" ödülüne layık görüldü. Aşkale Çimento Sanayii T.A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, böylesi ödüllerin kendileri açısından anlamlı olduğunu belirterek, "Başarı kendiliğinden gelmiyor. Bu başarı yönetim kurulu üyelerimizden mühendisine, genel müdürden çaycısına, yöneticilerinden çalışanlarına kadar hepimizin ortak gayretlerinin ürünüdür. Aşkale Çimento, kendine güvenenleri asla utandırmamış ve bugün Türkiye'de herkesin parmakla gösterdiği örnek şirket haline gelmiştir" dedi. 

Başkan Yücelik, Aşkale Çimento'nun bölgesine ve ülkesine hizmet için daha fazla atılım yapma gayreti içinde olduğunu ifade ederek, "Aşkale, Trabzon, Erzurum ve Ağrı'daki tesislerimizle hızla büyüyoruz. Daha fazla yatırım, daha fazla istihdam, daha fazla katma değer ve daha fazla üretim; Aşkale Çimento'nun vazgeçilemez misyonudur" şeklinde konuştu. 

Türkiye'deki yüzlerce büyük şirket içinden "Türkiye'de Yılın İktisadi Kurumu"nu seçen GESİAD, 11 şirketi mercek altına aldı. Toyota-Türkiye ve Boydak gibi şirketlerin içinde bulunduğu 11 şirket içinden Aşkale Çimento'yu seçen GESİAD, bu ödülün gerekçesini şöyle açıkladı: 

"Özelleştirmede örnek bir model sergiledi. Çok ortaklı şirket olmasında rağmen 13 yılda art arda yatırımlar gerçekleştirdi. Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları arasındaki yerini aldı. 10 yılda ortaklarına 10 kat kazandırdı. İstihdama katkıda bulundu. İşletmelerde son teknolojileri uyguladı. Trabzon Çimento'yu alarak gelişimini sağladı. Bölgesinde ekonomik anlamda umut oldu" 

"Vefa Günü" ödül töreninde ayrıca TBMM Başkanı Bülent Arınç, İspanya İstanbul Başkonsolosu Raimundo Ezquerra, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Hallaçoğlu, Arena Genel Yayın Yönetmeni Uğur Dündar, Kadir Has, sinema oyuncusu Şener Şen gibi isimler de ödül aldı. Aşkale Çimento'nun ödülünü, GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Vekili Mehmet Zenginer verdi.
.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2006 Pazar 12:42:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?