3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

14 Mart Töreni yapıldı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü ile Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen '14 Mart Tıp Bayramı' töreni, bugün yapıldı.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Amfi-1 Salonu'nda saat 10.00'da başlayan 14 Mart Tıp Bayramı kutlama programına Elazığ Valisi Muammer Erol, Milletvekilleri Necati Çetinkaya, Faruk Septioğlu, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Emniyet Müdürü Fahrettin Çoşkun, Rektör Vekili Prof. Dr. Bülent Şen, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Orhan Kılıç, Prof. Dr. Erdal Yılmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Orhan, Fırat Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erhan Yılmaz, Sağlık Müdürü Dr. Kanuni Keklik, Elazığ-Bingöl-Tunceli Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz, öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende öğrenciler adına bir konuşma yapan Tıp Fakültesi öğrencisi Ali Sümbül, genç hekim adayları olarak mesleklerinin kutsallığının farkında olduklarını belirterek, sağlık sektöründeki aksaklıkların bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Kanuni Keklik ise, sağlık sorunlarının insanlar için en önemli öncelikli sorunlar arasında ilk sırada yer aldığını belirterek, 14 Mart ilk modern tıp okulunun Türkiye'de kurulduğu gün olduğunu bildirdi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Orhan ise konuşmasında; 14 Mart Tıp Bayramı'nın 1827 yılında 2. Mahmut'un, yeniçeri ocağını kaldırdıktan sonra orduya asker temin etmek için devlet hekimbaşının önerisiyle modern tıp eğitiminin başlaması nedeniyle kutlandığını söyledi.

Rektör Vekili Prof. Dr. Bülent Şen de, tıp çalışanlarının sağlık sektörünün yılmaz, fedakar ve hoşgörülü savaşçıları olduğunu belirterek, hekimliğin, öğrenimi zor, eğitimi pahalı olmasının yanında ömür boyu hızla değişen şartlara uymayı ve yeni bilgilere ulaşmayı gerektiren zor bir meslek olduğunu belirtti. 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Vali Muammer Erol, sağlık sektörünün Elazığ'ın gelişmesindeki öneminin altını çizdi.
 

Milletvekili Necati Çetinkaya, tıp biliminin ve tıp çalışanlarının öneminden bahsederek, 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

Konuşmaların ardından profesör, doçent ve yardımcı doçentliğe yükselen öğretim üyelerinin cübbeleri giydirildi. Tören, Tabip Odası tarafından organize edilen futbol turnuvası kupa töreniyle sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 17:33:27
Güncelleme :13 Mart 2009 Cuma 17:44:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?