16
Mayıs
2024
Perşembe
ELAZIĞ

15. Hazar Şiir Akşamları başladı

15. Hazar Şiir Akşamları, çok sayıda yerli ve yabancı şairin katıldığı yürüyüşle başladı.


15. Hazar Şiir Akşamları etkinlikleri, düzenlenen yürüyüşle başladı. Elazığ Belediyesi önünde başlayan yürüyüş, Öğretmenevi önünde sona erdi. Elazığ Belediyesi Mehteran ekibinin gösteri sunduğu programda, yerli ve yabancı şairler il protokol üyeleri konuşmalar yaptı.


Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, kültürün, sanatın ve edebiyatın beşiği kabul edilen Elazığ'da Türk dünyasını 15 yıldır ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Dünyanın değişen ve gelişen yapısı içinde kültür birlikteliğinin ve kültürel işbirliğinin önemi büyüktür. Bu yönde değişik platformların oluşturulduğu bu günlerden çok önce bu şehrin insanlarının, Türk aleminin sanat zirvesine sahiplik etme düşüncesini hayata geçirmesi, eşsiz, her türlü övgü ve takdire şayan bir öngörünün ürünüdür" dedi.


Vali Muammer Mummal ise, Türk dünyasının ortak şairi Cengiz Aytmatov'u Elazığ'ın fahri hemşehrisi olarak ilan ettiğini ifade ederek, bu yıl 15.'si yapılan Hazar Şiir Akşamları'nın Türkiye'de geleneği bozulmadan yapılan tek etkinlik olduğunu ve Türk Dünyası Ödülü'nün Cengiz Aytmatov'a verildiğini söyledi.


Kürsüye gelen Kırgızistanlı ünlü yazar ve şair Cengiz Aytmatov, bu şehirden çok büyük insanların çıkacağını belirterek, "Türk halkının azığı olarak görüyorum. Buraya gelmekle mutluluğun zirvesine ulaştım. Bu etkinliği manevi bir mülk olarak kabul ettim" diye konuştu.


Daha sonra yürüyüşe katılan şairler, Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2007 Perşembe 18:18:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
çağlar gürses IP: 78.162.226.xxx Tarih : 4.12.2007 17:46:28

her yılhazar şiir akşamlarının olmasını itiyorum