4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

16 köye ulaşım yok

Elazığ il merkezinde görülmemesine karşılık bazı ilçelerde etkili olan kar yağışı nedeniyle 3 ilçede 16 köy ile 13 mezranın yollarının ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.
Kar yağışı sonucunda Elazığ'da toplam 29 köy yolunun kapandığını, bu yolların ulaşıma açılması için gerekli mücadelenin hemen başladığını belirten İl Özel İdaresi Karla Mücadele Birimi yetkilileri şunları söyledi:
"Kar yağışı sonucunda ilimizdeki bazı ilçelerimizin köy ve mezra yolları ulaşıma kapandı. Kapanan yolların ulaşıma açılması çalışmaları sonucunda 14 köy yolumuz ulaşıma açıldı. 16 köy yolumuzda yapılan mücadelede ulaşıma açılan yollar daha sonra yaşanan tipi nedeniyle tekrar ulaşıma kapandı. Halen özellikle Maden, Palu ve Karakoçan ilçelerimizde 16 köy ile 13 mezranın yolları ulaşıma kapalı bulunuyor. Toplam olarak 100 kilometre yolumuz ulaşıma kapalı durumda. Bu yollarımızın açılması için ekiplerimiz
çalışmalarını sürdürüyor."
Yetkililer, İl Özel İdaresi olarak karla mücadele programında 11 ilçede 11 ekip, 70 araç ve 148 personelle çalışma yürütülmesi için planlama yaptıklarını, gereken durumlarda bu ekipleri, araç ve personel sayısını artırabileceklerini belirttiler.

İha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 16:00:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?