5
Mayıs
2024
Pazar
ELAZIĞ

2. Fırat Kısa film festivali başladı

2. FIRAT KISA FİLM FESTİVALİ BAŞLADI

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından merhum yönetmen Yücel Çakmaklı anısına düzenlenen 2. Fırat Kısa Film Festivali, açılış töreni ile başladı.

Festival etkinlikleri kapsamında ilk olarak Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde öğrenciler tarafından çekilmiş farklı konulardaki fotoğraflardan oluşan karma serginin açılışı yapıldı. Sergi açılışının ardından 2. Fırat Kısa Film Festivali'nin açılış töreni yapıldı. Törende konuşan Fırat Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Orhan Kılıç, 2009 yılında ilkini düzenledikleri festivalin başarılı ve güzel geçtiğini söyledi. Bu yılki festivalin de şimdiden başarılı ve güzel geçeceğine inandıklarını

kaydeden Prof. Dr. Kılıç, ''Kısa filmlerden bir kaçını izleme şansım oldu. Çok kaliteli olduğunu gördüm. Kısa bir süre içerisinde neler anlatabileceklerini gördüm. Bu festivallerle birlikte pek çok yetenekli sanatçı ve yönetmeler ortaya çıkacaktır" dedi.

Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esma Şimşek ise film festivalinin düzenlenmesinde emeği geçen Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'na teşekkür etti. İleriki yıllarda ulusal konsepten çıkarak uluslararası festival düzenlemek istediklerini belirten Prof. Dr. Şimşek, ''Elazığ belki ekonomi, ticaret şehri olmayabilir ama bir kültür şehridir. Bu yıl 19. düzenlenecek olan Hazar Şiir Akşamları bunun güzel bir örneği. Her şeyden önce halkın

sanata, kültüre ilgisinden dolayıdır ki şiir akşamlarının 19. düzenleniyor. Onun için, şiire edebiyata, resim ve kısa filme gereken ilgiyi gördüğümüz için bundan sonra biz de festivalimizi gelenekselleştirerek devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.

Festivalin bugün ve yarın çeşitli etkinliklerle ve yarı finale kalan 24 filmin gösterimiyle devam edeceğini ifade eden Şimşek, yarın jüri koltuğunda olan Türk Sineması'nın ünlü isimlerinden Hülya Koçyiğit'in öğrenci ve vatandaşlarla bir söyleşi yapacağını daha sonra ise festivalde filmleri dereceye giren 6 kişiye ödülleri verileceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından oturum başkanlığını Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esma Şimşek'in yaptığı "Kültürel Değişime Barajların Etkisi" konulu panel düzenlendi. Panele, Selçuk Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Berat Alptekin, Fırat Üniversitesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İlknur Öner, Maltepe Üniversitesi Öğretim elemanı Öğr. Gör. Hakan Aytekin, Belgesel yapımcısı Hasan Özgen ile Belgesel yapımcısı Reha Akın konuşmacı olarak katıldı.

2. FIRAT KISA FİLM FESTİVALİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2011 Cuma 17:22:05
Güncelleme :15 Nisan 2011 Cuma 18:34:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?