30
Nisan
2024
Salı
ELAZIĞ

2011 yeni projelerin yılı olacak

2011 YILI ELAZIĞ'DA YENİ PROJELERİN BAŞLAMA YILI OLACAK

AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, Elazığ için çok önemli olan devasa projelerin bu yılın sonuna kadar ihalelerinin yapılmasına çalışılacağını ve 2011 yılının yeni projelerin başlama yılı olacağını söyledi.

2011 yılında Elazığ'da İçme Suyu projesi, Sağlık Kampüsü, TOKİ Başkanlığı'nca yapılacak 3 bin adet konut, tarım alanlarının su ihtiyacını karşılamaya yönelik olan merkez ve ilçelerde 10 adet sulama göleti projelerinin olduğunu belirten AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, projelerin hayata geçirilmesi noktasında çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. 2011 yılının Elazığ'da yeni projelirin başlama yılı olacağını vurgulayan Öztürk şunları söyledi:

"Elazığ'ın içme suyu problemine yaklaşık 50 yıl cevap verecek olan Hamzabey Barajı ihalesi yapılmak üzere. İhale günü belirleniyor. Doğukent'te yapılması planlanan Sağlık Kampüsü için firmaların teklifleri alındı. Bu teklifler değerlendiriliyor. Bu değerlendirmenin sonucunda ihalenin ikinci aşamasına geçilecek. TOKİ Başkanlığı'nca ilimizde Üniversite, Maliye, Hak Sen, Memur Sen'in talepleri doğrultusunda toplam 3 bin adet konut yapımı planlandı. Bunların bir bölümü yapılıyor. Yaklaşık 2 bin 200 adet

konutun yapımına ise 2011 yılında başlanması planlanıyor. Havalimanı terminal binasının yapımı için temel atıldı. Müteahhit firma bu çalışmasını taahhüt edilen süreden önce 2011 yılının sonuna doğru tamamlamayı planlıyor. Böylece havalimanımız daha önemli bir hale gelmiş olacak. Bu arada yeni kurulan bir firma Ankara-Elazığ arasında uçuş koymayı planlıyor. Böylece ulaşımda yaşanan sıkıntıya çözüm gelmiş olacak. Sulama konusunda merkez ve ilçelerde yaşanan sıkıntıların aşılmasına yönelik olarak,

hükümetimizce başlatılan '1000 Gölet' projesi kapsamında ilimizde 10 adet gölet yapılması çalışmalarımız yer alıyor. Böylece sulama alanında köylülerin yaşadığı sıkıntı giderilmiş olunacak. Bu proje kapsamındaki çalışmalar 2011-2012 yıllarında tamamlanmış olacak. Elazığ'ın gelişmesi ve bu gelişmeyle birlikte kalkınmasını sağlama adına başlattığımız çalışmaların tamamlanmasının yanında yeni projeleri de hayata geçirmenin çabası içinde olacağız."

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2010 Perşembe 17:41:02
Güncelleme :7 Ekim 2010 Perşembe 18:09:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?