16
Mayıs
2024
Perşembe
ELAZIĞ

240 dersliğe ihtiyaç var

Elazığ'da 240 dersliğe ihtiyaç olduğu bildirildi. Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, bu yıl 182 dersliğin hizmete girmesiyle ihtiyacın önemli ölçüde giderileceğini söyledi.


Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, son yıllarda derslik ihtiyacının karşılanması çalışmalarında önemli mesafe katettiklerini söyleyerek, "İlimizdeki bazı okulların depreme dayanıklı olmadıklarının tespit edilerek yıkılması sonucunda derslik ihtiyacında artış yaşandı. Yıkılan okullardan Sivrice ve merkez Ulukent'te yapımları süren iki okul tamamlanmak üzere. İhale aşamasına gelinen projelerin tamamlanmasıyla derslik ihtiyacımızda bir azalma olacak" dedi.


Derslik ihtiyacının iş adamlarıyla Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası kapsamında yapılan protokollerle giderilmesini planladıklarını belirten Büyükbaş, "Bu kapsamda toplam 48 derslikli 3 okulun 2007-2008 eğitim ve öğretim yılında hizmete açılması planlanıyor" diye konuştu.


Bu yıl toplam 182 dersliğin hizmete girmesini planladıklarını açıklayan Büyükbaş, "240 dersliğe ihtiyacımız olduğunu düşünürsek, hizmete açılacak 182 derslik ihtiyacımızı önemli ölçüde giderecektir. Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında da 12 dersliği hizmete almayı planlıyoruz. Biten ve devam eden dersliklerin 349'u bakanlık ve İl Özel İdaresi'nce tahsis edilen bütçeyle, 206'sı Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'yla, 68 tanesi bankalarla yapılan maaş anlaşması, kamu görevlilerinin katkısı ve mahallelilerden temin edilen binalarla yapılmıştır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2007 Pazartesi 17:52:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?