4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

27 bin hektar ağaçlandırılacak

Elazığ Orman Bölge Müdürü Cafer Orhan, Türkiye genelinde başlatılan 'Ağaçlandırma Seferberliği' kapsamında, kentte önümüzdeki beş yıllık süreçte toplam 27 bin 300 hektar ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması yapılacağını söyledi.

Milli Ağaçlandırma Seferberliği'ni çok önemsediklerini belirten Orman Bölge Müdürü Cafer Orhan, Elazığ ve çevre illerin orman bakımından fakir olduğunu söyledi. Bölge Müdürü Orhan, "Kuraklık ve çölleşmenin etkilerinden en fazla etkilenecek bir bölgedeyiz. Bu nedenle hem mevcut ormanların korunması, rehabilite edilmesi hem de ağaçlandırma çalışmalarının arttırılması gereklidir.

Bu seferberlik çerçevesinde ilimizde beş yılda toplam 27 bin 300 hektar ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması yapılacaktır. Bu çalışmalara toplumun tüm kesiminin katılması zorunluluk haline gelmiştir. Elazığ'da kamu kurumları, kamu çalışanları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla her yıl ortalama 5 bin dekar alan ağaçlandırılacaktır. Bu çalışmaların bir parçası olarak Ali Şengez Ormanı'na 3 bin adet fidan dikilecek.

Yeşil bir Elazığ ve yeşil bir Türkiye için herkesi bu hayırlı işe en az bir fidanla destek vermeye çağırıyoruz. Bugün dünyamızı saran küresel ısınma, iklim değişikliği ve beraberinde yaşanan kuraklık, yanı sıra çevre sorunları, ormanların önemini dünden daha fazla arttırmıştır. Bugün ülkeler, çevre felaketlerinin etkilerini en aza indirmek için birtakım önlemler almaktadır. Bu önlemlerin başında da ormanların korunması, geliştirilmesi ve ağaçlandırmanın arttırılması gelmektedir. Çünkü ormanlar adeta çevre sorunlarının çözümünde, gece gündüz sessiz ve dumansız çalışan oksijen fabrikalarıdır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 12:52:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?