6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

3. Ulusal Veteriner Patoloji Kongresi

Uluslararası katılımlı 3. Ulusal Veteriner Patoloji Kongresi, Elazığ Fırat Üniversitesi'nin ev sahipliğinde birçok bilim adamının katılımıyla bugün başladı. 

Elazığ Akgün Otel'de saat 09.30'da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongreye, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Harun Özer, Veteriner Patoloji Derneği Başkanı Prof. Dr Rıfkı Hazıroğlu, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Basri Gülcü, Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Suat Öztürk, Fırat Üniversitesi öğretim üyeleri ve çok sayıda bilim adamı katıldı. 

Kongrede konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Hamdi Muz ise uluslararası katılımlı Patoloji Kongresi'ne ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, bu tür kongrelerin öğretim üyeleri arasındaki bilgi alışverişini kuvvetlendirdiğini söyledi. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Veteriner Patoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Rıfkı Hazıroğlu, bu kongrenin Elazığ'da düzenlenmesine büyük destek veren Rektör Muz'a teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Muz, Prof. Dr. Hazıroğlu, ETSO Başkanı Öztürk ve kongreye katılan bilim adamlarına, Veteriner Patoloji dalında hizmet ve katılım plaketleri verildi. 2 gün sürecek olan uluslararası katılımlı 3. Ulusal Veteriner Patoloji Kongresi, diğer üniversitelerden gelen bilim adamlarına Keban ve Sivrice İlçeleri'nin gezdirilmesiyle sona erecek. 
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2006 Perşembe 14:28:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Fatih Aydın IP: 193.255.124.xxx Tarih : 24.09.2006 14:37:00
Bunun gibi bilimsel etkinliklerin şehrimizde hızla artarak devam etmesini temenni ederim ve kongreye katılan hocalarıma saygılar sunarım.