3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

33 bin öğrenci sınava girecek

Eğitim ve öğretimin sonunda hedeflenen mesleğe ulaşılmasını sağlayacak büyük final olarak görülen Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) 14 Haziran Pazar günü yapılacak.


Elazığ'da 81 binada gerçekleştirilecek ÖSS'ye 15 bin adayın gireceğini belirten Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Elazığ Temsilcisi Prof. Dr. Ercan Aksoy, Elazığlıların sınava girecek öğrencilerin başarısını arttırmak için sınav günü sessiz bir ortam sağlamalarını istedi. ÖSS'nin ülke genelinde yapılacağını ve milyonlarca öğrencinin geleceğini belirlemek için bu sınava gireceğini belirten ÖSYM Temsilcisi Prof. Dr. Aksoy, "Yılların emeğinin karşılığı bu sınavda alınacak. Öğrencilerimiz gece-gündüz
bu sınava hazırlanıyor. Aileler öğrencilerinin başarılı olması için büyük fedakarlıklar yapıyor. Bu emeklerin karşılığının alınması için herkesin üzerine düşen görevler var. Biz bu açıdan Elazığlıların, özellikle sınavların yapılacağı binaların bulunduğu bölgelerde sınav süresince sessiz bir ortam oluşturmalarını istiyoruz" dedi.
 

İlköğretim 6 ve 7. sınıflarında eğitim gören öğrencilerin ilköğretim sonrasında mezun olacakları okullarından gidecekleri ortaöğretim kurumlarını belirlemede önemli rol oynayan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) 8. sınıflar için 6 Haziran Cumartesi, 7. sınıflar için 7 Haziran Pazar günü yapılacak. Sınavlar saat 10.00'da başlayacak.


Elazığ'da yapılacak sınavlara 7. sınıflardan 9 bin 280, 8. sınıflardan ise 8 bin 739 olmak üzere toplam 18 bin 19 öğrenci girecek. SBS, Elazığ merkezin yanında Arıcak, Karakoçan, Kovancılar ve Maden ilçelerinde de yapılacak. Sınavlar merkezde 8. sınıflar için 23, 7. sınıflar için ise 22 okulda gerçekleşecek. 8. sınıf öğrencilerine 100, 7. sınıf öğrencilerine ise 90 soru yöneltilecek.
İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, sınava girecek öğrencilerin soruları iyice okumalarını ve anlamalarını, cevaplarını da buna göre vermelerini isteyerek, "Uzun bir süredir bu sınavlara hazırlanan öğrencilerin sınavda stresten uzak olmalarını, soruları anlayarak cevaplamalarını istiyoruz. Çünkü doğru verilecek her cevap öğrencilerin önümüzdeki yıllarda gidecekleri ortaöğretim türünü belirleyecektir. Bu nedenle öğrencilerin heyecanlanmadan ve süreyi en iyi şekilde kullanarak sınavlarını değerlendirmelerini istiyoruz. Ben öğrencilerimizin başarılı olacağına ve ilimizi de bu sınavlarda en iyi yere taşıyacaklarına inanıyorum. Sınava girecek tüm öğrencilere başarılar diliyorum" dedi.
6. sınıf öğrencilerinin ise önümüzdeki hafta içinde sınava gireceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 18:49:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?