5
Mayıs
2024
Pazar
ELAZIĞ

4. Çayda Çıra Festivali başlıyor

4. ÇAYDA ÇIRA FİLM VE SANAT FESTİVALİ 10 MAYIS'TA BAŞLIYOR

Elazığ'da bu yıl 4.'sü düzenlenecek Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali, 10 Mayıs'ta başlıyor.

Elazığ Sinema Derneği (ESİDER) Başkanı Serdar Kara, düzenlediği basın toplantısında, her yıl büyüyerek yoluna devam eden Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali'nin sosyal sorumluluk projesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi. Kara, "Bu yıl yine festivalimiz, film gösterimleri, resim sergisi, fotoğraf sergisi, özel defile ve cezaevi ve çocuk ıslah evi gösterimleri ile perdelerini Elazığ için açıyor. Bu yıl ilimizde hat sanatçıları Rukiye Özgüzel ve Şükran Topkan sergisi yer alırken, Elazığ

Amatör Fotoğrafçılar Derneği'nin fotoğraf sergisi değerli sanatseverlerle buluşuyor. Festival kapsamında Ticaret Odası'nın kadın girişimcilerinden Prenses Moda Evi ile bir yerel defile organizasyonu festivale renk katacak" dedi.

Kara, festivalle özdeşleşen 'E Tipi Cezaevi'nde söyleşi ve film gösterimi' ile bu yıl yine kader mahkumlarına güzel dakikalar yaşatılacağını belirterek, festivalin üçüncü gününde ise Türk dizi ve sinemasının kadınlar üzerindeki etkileri üzerine bir sempozyum düzenleneceğini ifade etti. Kara, festivalin 14 Mayıs akşamı düzenlenecek gösterimle son bulacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2011 Perşembe 17:32:05
Güncelleme :6 Mayıs 2011 Cuma 09:32:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?