6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

4 bin hektar alanın ağaçlandırılması

Elazığ Çevre ve Orman İl Müdürü Şefik Kara, bu yıl 4 bin hektar alanı ağaçlandırmayı hedeflediklerini söyledi. 

Çevrenin tanımıyla birlikte her geçen gün sorunların da paralel olarak arttığını belirten Çevre ve Orman İl Müdürü Kara, tarımsal, sanayi ve teknolojik gelişmelere paralel olarak hava, su ve toprağa kirlilik bırakıldığını ifade ederek, bu kirliliklerin yerel ölçekli olmadığını, kirliliğin, rüzgar, akarsu ve akıntı gibi etkenlerle başka ülkelere taşınabildiğini, uluslararası boyut kazanabildiğini dile getirdi. 

Elazığ'ın çevre sorunlarına değinen Kara, belediyenin düzenli atık depolama sahası oluşturma çalışması başlattığını kaydetti. 

Ağaçlandırma çalışmalarını da yürüttüklerini belirten Kara, "2002 yılında bin, geçen yıl 3 bin, bu yıl 3 bin 850 hektar alanı ağaçlandırdık. 
Valiliğimizin de destekleriyle bu yıl 4 bin hektar alanı ağaçlandırmayı hedefliyoruz. 2002'de 2 milyon, geçen yıl 5.5 milyon fidan ürettik. Bu yıl da eşdeğer üretim amaçlıyoruz. Geçen yıl 40 ton meşe, 7 bin ton badem diktik" dedi. 

Kara, çevrenin korunmasında birey eğitiminin önemli olduğunu, bu kapsamda Milli Eğitim Müdürlüğü ile 50 okulda görsel eğitim verdiklerini bildirdi.
.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 16:53:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Dr.Hüseyin Emin SERT IP: 193.255.125.xxx Tarih : 17.06.2006 15:54:32
Ağaçlandırma çalışmalarında başarılar diliyorum. Bir aile dostumuzun vefatı sonrası gerçekleştirdiğimiz bir uyğulamayı teklif ediyorum. Yakınları vefat edenler, kabrin baş ve ayakucuna en az iki fidan diksinler. Bu hem onların acısını hafifletecek; ağaçlar yeşerdikce orda bir parçalarının canlandığını hisseddecekler, hem de vefat edenlere rahmet vesilesi olacaktır. Bu noktada ağaçlandırma ile ilgili kamu kurumları fidan temini noktasında yardımcı olursa, verimli bir netice ortaya çıkar. Vatandaşta ağaç sevgisi ve bilinci güçlenir. Devlet ve Millet işbirliği ağaçlandırma noktasında da kendini göstermiş olur. Saygılar.