3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

40 bin konuta doğalgaz verildi

Elazığ'da 40 bin konut doğalgaz kullanıma hazır hale getirildi.


Anadolu Gaz Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aslan yaptığı açıklamada Nisan 2008'de başlayan doğalgaz çalışmalarında şimdiye kadar 40 bin konuta doğalgaz verdiklerini belirterek yıl sonuna kadar 30 bin konuta daha gaz vereceklerini söyledi. Elazığ'da 40 bin konuta temsili olarak gaz verme töreni Hükümet konağı önünde gerçekleşti. Törene AK Parti Elazığ Milletvekilleri Tahir Öztürk ile Faruk Septioğlu, Vali Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Anadolu Gaz Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aslan, 2008 yıllında başlayan doğal gaz çalışmalarında artık yavaş yavaş sona geldiklerini belirterek, şimdiye kadar 40 bin konuta gaz verildiğini yıl sonuna kadar ise 30 bin konuta doğal gaz vereceklerini söyledi. Aslan, "Bu işlemlere başlarken birtakım yanıltılar oldu ancak bu sözleri boşa çıkardık. 40 bin konut gaz aldı. Elazığ diğer illerden daha şanslı. Abone bedeli 5 dolar ve diğer illerden yüzde 15 daha ucuza gaz alabilecek. Doğalgaz işlemleri için şu an 354 sertifikalı servis var. Vatandaşlarımız bu konuda acele etmeli" diye konuştu.
Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu da, Elazığ'ın diğer illerden daha şanslı olduğuna işaret ederek, "Elazığ 8 yıl boyunca doğal gaz zammı almayacak. Vatandaşlarımız acele ederek doğalgaz geçen mahallelerden evlerine çektirip daha sonra asfalt parası vermemek için çaba göstermeli. Yolların kazılması eziyetine ne katlanmalı, çünkü her nimetin bir külfeti var" şeklinde konuştu.
Elazığ Valisi Muammer Erol ise, hayal edilen noktaya gelindiğini belirterek, "Şeytanın bacağını her konuda kırmanın zamanı gelmiştir. Doğalgaz konusu bunun bir adımı olsun. Artık insanımızın hayat standardı daha iyi olmalı. Kömürden uzaklaşıp doğalgaza yönelmeli. Elazığ'da kömür olayını bitirmezsek sigara yasağının olması bir şey ifade etmiyor Önce temiz havayı solumamız gerekir" ifadelerini kullamdı..

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 12:41:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?