3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

5 yeni anaokulu açılacak

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, okul öncesi eğitimde yüzde 100'lük okullaşma oranına ulaşmak için, 5 yeni Anaokulu inşa edileceğini söyledi.


Milli Eğitim Müdürü Büyükbaş, Kızılay Mahallesi'ne "Kızılay Anaokulu", Hicret Mahallesi'ne "Hicret Anaokulu" Mustafapaşa Mahallesi'ne "Kaya Karakaya Anaokulu" Yeni Mahalle'ye "Elazığ Belediyesi Anaokulu", Alacakaya ilçesine "Alacakaya Anaokulu" açılacağını belirterek, 2009-2010 öğretim yılına beş yeni anaokulu ile girileceğini belirtti. Büyükbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Elazığ'da halen ilk ve ortaöğretim okullarının bünyesindeki 229 anasınıfının yanı sıra, yeni açılan anaokulları ile birlikte toplam 20 tane bağımsız anaokuluna ulaştık. Sanayi Mahallesi ve TOKİ konutları ile birlikte yoğun yapılaşmanın olduğu Abdullahpaşa Mahallesi'nin kuzey batısına yapacağımız anaokullarının da ihale süreci başlatılmıştır. Yeni anaokullarımız nüfusun yoğun olduğu mahallelerde açılmıştır. Bu mahallelerde ikamet eden vatandaşlarımızın, 3-4-5 ve 6 yaşındaki çocuklarını anaokullarına kaydetmeleri hayati önem taşımaktadır. Okul öncesi çağı, öğrencinin ilköğretime hazırlık, sosyalleşme ve yeteneklerinin en hızlı geliştiği çağdır. Bu dönemde çocuklarımızı kaliteli bir eğitim hizmeti ile yetiştirmek, hem çocuklarımızın gelecekte nitelikli bir insan olması hem de ülkemizin bekası açısından çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz bu çağda ki çocuklarımızı mutlaka kendilerine en yakın bir anaokuluna veya anasınıfına kaydetmeleridir."

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 19:08:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?