3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

7 milyon YTL'lik asfalt ödeneği

Elazığ'da üretimi yapılan ve patentinin alınması için çalışmaların devam ettiği 'Orcik'in belgeseli çekildi.

Elazığ Üzüm Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Kaya, kentin yıllardır ürettiği ve kendine has ürünlerinden biri olan 'Orcik'in (Cevizli sucuk) patentinin alınması yönündeki çalışmalar kapsamında 'Güneşin Meyvesi Orcik' adını taşıyan 10 dakikalık bir belgesel hazırlandığını söyledi.

Kaya, "Elazığ'ın kendi değerlerine sahip çıkılması yönündeki çalışmalarımızı biz kendi alanımızda devam ettiriyoruz. Bağ bozumu döneminde yapılan 'Orcik'in yapılış evreleri bu belgeselde tüm detayları ile anlatılıyor. Yönetmenliğini Gülşah Ferrah Atlı, görüntü yönetmenliğini Aykut Kıcı, yardımcı yönetmenliğini Merve Tutaşı, yapımcılığını Ömer Faruk Can ve kurgusunu Cenk Örtülü'nün yaptığı belgesel 10 dakika sürüyor.

Bu belgeselle patent almak üzere ilgili birimlere başvurumuzu yapacak ve patenti alarak bu konuda bir ilki başarmış olacağız. 'Orcik'in yapılması sırasında en önemli etken güneştir. Güneş 'Orcik' yapımında olmazsa olmazlardandır. Bu nedenle belgeselin adını 'Güneşin Meyvesi Orcik' olarak koyduk'' dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 17:39:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?