4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

7 yeni bölüm açılıyor

Elazığ Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl'ün girişimleri sonucunda, üniversite bünyesinde 7 yeni programın açılması Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edildi. Açılacak olan programlara ek kontenjanla 260 öğrenci alınacak. 

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl'ün, Ağustos ayında görevi devralmasının ardından üniversiteye yeni bölümlerin açılması için başlattığı girişimler sonucunda Yükseköğretim Kurulu, Fırat Üniversitesi bünyesinde 7 programın açılmasına onay verdi. 

Fırat Üniversitesi senatosunca kabul edilen ve 2008-2009 eğitim öğretim yılı ek yerleştirmede öğrenci alınacak bölüm ve programlar şöyle; 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi bölümü açılarak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi programının 1. Öğretimine 50 öğrenci, Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği bölümüne 40 öğrenci ve Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik bölümü ikinci öğretim programı açılarak 40 öğrenci alınmasına karar verildi. 

Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde 2008-2009 öğretim yılından itibaren ikinci öğretim programı açılarak 40 öğrenci alınacak. Öte yandan, bu yılki ek kontenjanla Maden Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Kimya programına 30, Bilgisayar Programcılığına 30 ve Endüstriyel Elektronik programına ise 30 olmak üzere toplam 90 öğrenci alınacak. 

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, Fırat Üniversitesi'nin daha da gelişmesi için yoğun bir gayret içerisinde olduklarını belirterek, "Üniversitemizin misyonunun gereği olarak büyüyüp gelişmesi için göreve başladığımızdan günden itibaren çok hızlı bir şekilde girişimlerde bulunduk. YÖK nezdinde yaptığımız girişimler sonucunda bu yıl ek kontenjanla 7 yeni programa öğrenci almamıza onay verildi. Önümüzdeki süreçte ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda yeni bölümler açarak üniversitemizi bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Bunun için projelerimiz, hedeflerimiz ve bunları gerçekleştirebilecek gücümüz ve beşeri zenginliğimiz var. Fırat Üniversitesi'nin geleceği bugünden çok daha iyi ve aydınlık olacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 13:13:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?