4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

71. yıldönüm törenlerle kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Elazığ'a gelişinin 71'inci yıldönümü törenlerle kutlandı. Tören sırasında askerler, yüksek sesle, ''Ne mutlu Türküm diyene'', ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' diyerek uygun adımla yürüdüler. 

Atatürk'ün Elazığ`a gelişinin 71. yılı dolayısıyla düzenlenen kutlama törenleri, bayraklarla ve balonlarla süslenen temsili trenin Elazığ Garı'na gelmesiyle başladı. Gardaki törene Elazığ Vali Vekili M. Ali Sağlam, 8. Kolordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Hidayet Ünlü, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, subaylar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Atatürk'ün gelişi temsili olarak tren garında gerçekleştirildi. Trenden inen öğrenciler Vali Vekili M. Ali Sağlam'a Türk bayrağı takdim etti. Tren garında yapılan programın ardından askerler, polisler ve öğrenciler Valiliğe kadar yürüdü. Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu Valilik önünde yaptığı konuşmada, "Bizleri bugüne taşıyan Türkiye Cumhuriyeti, Kurtuluş Savaşı sonrası onurlu bir mücadele ile kurulmuştur. Atatürk 1916'da Elazığ'ın Palu ilçesi Sekarat köyündeki 2. Ordu Karargahı'nda milli mücadele kararını bu köyde vermiştir" dedi. 

Tören geçişi sırasında 8. Kolordu Komutanlığı'nda görevli askerler, yüksek sesle, ''Her Türk asker doğar'', '' Her şey vatan için'', ''En büyük Türk'', ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''Ne mutlu Türküm diyene'' şeklinde tempo tutarak yürüdüler. 

Yol kenarında toplanan öğrenciler ve vatandaşlar alkışlarla askerlere destek verdiler. Yürüyüş ve törenler sırasında çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. 

Valilik önünde Atatürk anıtına çelenk bırakılmasının ardından tören sona ererken Öğretmen Evi'ndeki Atatürk'ün kaldığı oda ziyarete açıldı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 16:06:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?