3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

8 köşeli şapkaya ilgi azalıyor

Elazığ'ın yöresel giysilerinden 8 köşeli şapka yurt dışına bile gönderilirken 50 yıllık şapka ustası olan Nevzat Yentür şapkacılık mesleğine ilginin her geçen gün azaldığını söyledi.

Elazığ yöresel giysilerde 8 köşe şapka ile tanınıyor. 8 köşe şapka yurt dışına bile gönderiliyor. Elazığ'da 50 yıldan beri şapka yapan Nevzat Yentür şapkacılık mesleğinin son ustalarından biri.


8 köşe şapka sayesinde Elazığ adını hem Türkiye'de hem de dünyada duyurma imkanına sahip. Ancak bu kadar önemli bir potansiyele sahip olan 8 köşe şapkanın artık eski ilgiyi görmediği belirtildi. Şapka ustası Nevzat Yentür, 50 yıldır bu işin içinde olduğunu ancak mesleğe gösterilen ilginin her geçen gün azaldığını ifade etti.
Nevzat Yentür, kentin tanıtımında önemli bir yere sahip olan 8 köşe şapkanın sadece Elazığ'da ilgi görmemesinden şikayetçi.

Şapka yapımında çırak bulamadığını belirten Nevzat usta, "50 yıldır şapka yapıyorum. Yetiştireceğim çırak yok. Rağbet yok. Kimse çocuğunu göndermiyor şapka yapımı ustalığına, geleceği yok deniyor. Halbuki, geleceği iyi bu mesleğin. Elazığ'ın sembolüdür bu şapkacılık. Giyen çok isteyen çok. Fakat eleman yok. Kendi başıma gücüm yettiği kadar yapmaya çalışıyorum" diye konuştu.
Yentür, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e bile şapka yaptığını belirterek, 8 köşe şapkanın Elazığ'ı ve gakkoşluğu temsil ettiğini söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2008 Çarşamba 13:50:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?