22
Mayıs
2024
Çarşamba
ELAZIĞ

9 okulda 124 derslik hizmete girecek

Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılı öncesinde hazırlıklar devam ederken, 9 okulda toplam 124 dersliğin hizmete gireceğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, belirlenen hedeflere adım adım yaklaştıklarını belirtti.


Elazığ Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, tüm birimlerinde bilgi çağının gerektirdiği bilgi, beceri ve teknolojinin etkin kullanımını sağlamak yoluyla kaliteli, seçkin bir kurum olmayı ve kaliteli eğitim hizmetiyle etkili insanlar yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi. İlde yeni eğitim yılına okul öncesi eğitimde 12 ana okulu, 240 ana sınıfı, ilköğretimde 407, ortaöğretimde 52 olmak üzere toplam 471 okulda 3 bin 500 derslikle yaklaşık 124 bin öğrenci ve 6 bin 300 öğretmenin yeni eğitim yılında hizmet vereceğini söyledi. İlköğretimde e-kayıtların devam ettiğini, ortaöğretimde kayıtların 27 Ağustos tarihinde başlayacağını belirterek gerekli planlamaları yaptıklarını belirten Büyükbaş, yeni eğitim yılında 4 bin 999 öğrencinin taşımalı eğitim göreceğini söyledi.


Tüm ihale ve diğer işlemlerin tamamlandığını, il genelinde 45 ilköğretim okulunun taşıma merkezi olarak belirlendiğini ifade eden Büyükbaş, "Bu okullara toplam 249 yerleşim yerinden 4 bin 999 öğrenci taşınacak. Taşımalı eğitimdeki tüm öğrencilere öğretim yılı boyunca her gün sıcak yemek verilecek. İlde meydana gelen depremler sebebiyle Ziya Gökalp, Fatih Mehmet ve Yazıkonak Kanuni Sultan Süleyman İlköğretim okulları boşaltıldı. Yeni eğitim yılında bu okullardaki öğrencilerin eğitimlerini Gümüşkavak, Vali
Saim Çotur ve Yazıkonak 8 Evler İlköğretim okullarında sürdürmelerini planladık. Ziya Gökalp İlköğretim okuluna 18 derslikli yeni okul yapımının yatırım programına alındı" dedi.


Büyükbaş, okulların depreme dayanımlarının belirlenmesi ve güçlendirilmesi projesi kapsamında da ilde toplam 30 ilköğretim okulunun deprem dayanıklılığıyla ilgili inceleme çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Yeni eğitim ve öğretim yılında okul ve derslik sayılarını artırma yönünde çalışmalarının devam ettiğini, Elazığ'da yıllık olarak artan öğrenci sayısına göre gerekli önlemlerin alındığını ve yeni okulların yapılmasının planlandığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, bu doğrultuda çalışmaların sürdüğünü belirterek halen ilde 55 derslik, Yazıkonak`ta 100 öğrenci kapasiteli bir anaokulu ve il merkezinde 200 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunun inşaatının devam ettiğini, yeni eğitim yılında dokuz yeni okulda 124 dersliğin hizmete açılacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2007 Cumartesi 11:59:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?