4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Abdullah Gül Elazığ'a gelecek

"Türkiye Okuyor" kampanyası Elazığ'dan başlatılacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün direktifleriyle planlanan ve önümüzdeki aylarda başlatılması düşünülen "Türkiye Okuyor" kampanyasının Elazığ'dan başlatılması talebiyle Çankaya Köşk'üne çıkan Elazığ heyetine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den olumlu yanıt geldi.

Elazığ Valisi Muammer Muşmal, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Hamdi Muz, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk ve Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Eşref Turan'dan oluşan heyet, Ankara'da AK Parti Milletvekili Feyzi İşbaşaran'ın da katılımıyla Cuma günü saat 17.00'de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edildi. Kabulde, Elazığ'da 15 Mart 2007 tarihinde başlatılan ve 15 Mart 2008 tarihinde sona eren "Elazığ Okuyor" kampanyası hakkında Vali Muammer Muşmal tarafından Cumhurbaşkanı Gül'e bilgi verildi. Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu da, Elazığ Belediyesi olarak göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları hizmetleri Cumhurbaşkanı'na anlattı. Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Hamdi Muz da, üniversite olarak yaptıkları çalışmaları Cumhurbaşkanı Gül'e sunarken, yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında da destek istedi. Elazığ Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Eşref Turan ise, ''Türkiye Okuyor'' kampanyasının Elazığ'dan başlatılmasını isterken, bunun için Elazığ'da yayın yapan yerel gazete ve televizyonların yaptığı yayınları içeren bir dosyayı Cumhurbaşkanı Gül'e sunarak kendisini Elazığ'a davet etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül heyetin davetine olumlu cevap vererek ''Türkiye Okuyor'' kampanyasını başlatmak üzere Elazığ'a geleceğini belirtti.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 15:14:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?