3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Açık görüşte son gün

Ramazan Bayramı nedeniyle Elazığ'daki E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan hükümlü ve tutuklulara yönelik düzenlenen açık görüş devam ediyor.


Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, bayram nedeniyle Elazığ E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan hükümlü ve tutukluların açık görüşlerine 28 Eylül'de başladığını, açık görüşün 5 Ekim'e kadar devam edeceğini söyledi.
Cumhuriyet Başsavcısı Bağrıyanık, açık görüş imkanından hükümlü ve tutukluların belgelendirmek suretiyle sadece anne, baba, eş, çocuk, torun, büyükanne, büyükbaba ve kardeşleri ile görüş yapabileceklerini belirtti. Bağrıyanık, ancak anne, baba, eş, çocuk, torun, büyükanne, büyükbaba ve kardeşleri olmayan hükümlü ve tutuklular üçüncü dereceye kadar olan akrabalarından en fazla üç kişiyle, önceden haber verilmesi ve belgelendirilmesi kaydıyla görüşme yapmalarına imkan tanındığını kaydetti. Bu haktan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alanların yararlanamadığı öğrenildi.

Başsavcı Bağrıyanık, hükümlü ve tutukluların belirlenen gün ve saat dışında görüşme yapamayacağını, görüşme sürelerinin en az yarım saat, en fazla bir saat olacağını ifade etti. Açık görüşler 09.00-17.00 saatleri arasında yapılıyor.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 15:48:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?