4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Af isteyen üniversiteye koştu

Başarısız oldukları için üniversiteyle ilişkileri kesilen öğrencilerin üniversiteye dönmesini sağlayan öğrenci affı başvuruları sona erdi. Fırat Üniversitesi'ne aftan yararlanmak üzere 694 öğrencinin başvuru yaptığı öğrenildi.
Fırat Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Coşkun Yıldırım, başvuru süresinin sona erdiğini, süre içinde 694 öğrencinin kendilerine başvuru yaptığını belirterek şunları söyledi:
"Üniversitemiz öğrencisiyken eğitim aldıkları bölümlerde başarısız olan ve üniversitemizle ilişkileri kesilen öğrenciler eğitime dönme başvurusu yapmışlardır. Biz bu öğrencilerin eğitim aldıkları fakültelerin dekanlıklarına durumlarını transkriptlerini de ilave ederek bildirmeye başladık. Fakültelerin dekanlıkları, öğrencilerin durumlarına göre; derslerine devam etmiş sınava girme hakkını kazanmış ise sınav hakkı, derslerine devam etmemiş ve sınava girme hakkı almamış ise bu takdirde de derse devam
etmesini kararlaştıracak. Aftan dönen öğrencilerden 4 dersten sınav hakkı alan, dört dersten devam hakkı alan bir öğrenci bu derslerin tümünü vermek zorunda olacak. Bir dersten başarısız olması durumunda tekrar belge alacak. Ancak 15 dersi bulunan bir öğrenci gireceği sınavlarda 10 dersten başarılı olması durumunda 1.5 yıl ek süre alacak. Ders sayısını azalttıkça ilgili hükümler gereğince eğitim süresinden faydalanacak."
Yıldırım, af sayesinde dönen öğrencilerin girecekleri sınav tarihlerinin de belirlendiğini belirterek, "Sınava girecek öğrenciler için dört sınav hakkı verilmiş durumda. Bu sınavlar 12-14 ve 26-30 Ocak, 2-6 ve 9-13 Şubat tarihleri arasında belirlenecek sınav dilimi içinde gerçekleşecek. Sınavlarda başarılı olacak öğrencilerin intibakları yapılacak" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 16:27:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?