4
Mayıs
2024
Cumartesi
ELAZIĞ

Ağaçlandırma çalışmaları başladı

Elazığ'da sonbahar dönemi ağaçlandırma çalışmalarının planlandığı şekliyle devam ettiğini açıklayan İl Çevre ve Orman Müdürü Şefik Kara, "Elazığ'ın yeşil örtüsünü artırmak üzere son yıllarda hız verdiğimiz ağaçlandırma çalışmalarının bu yılki ikinci bölümü, müdürlüğümüz tarafından hazırlanan dikim alanlarında sürüyor" dedi. 

Sonbahar dönemi ağaçlandırma çalışmaları kapsamında hazırlanan alanlara yaklaşık olarak 2 milyon adet ibreli ve ibresiz fidan dikimi, 100 ton meşe palamudu, 10 ton badem tohumu ekiminin yapılmasını planladıklarını belirten İl Çevre ve Orman Müdürü Şefik Kara, "Başlattığımız dikim çalışmaları büyük bir gayretle devam ediyor. Kar yağışı ve bundan dolayı ısının düşmesi ile toprakta don olayının görülmesine kadar devam edecek olan bu dikim çalışmalarımızda belirlediğimiz hedeflere ulaşacağımızı sanıyorum. 

Tabi ki bu yılki çalışmalarımızın tamamlanması ile birlikte 2009 yılı ilkbahar dönemi ağaç dikim çalışmalarımızı başlatacağız. Fidan üretim merkezlerimizde yaklaşık 8 - 9 milyon adet fidan üretimini planladık. Bunun bir bölümü bölgedeki illere dağıtılacak. İlimizde yeni dönem fidan dikim çalışmaları programlamasını yapıyoruz. Alanların hazırlanması ve dönemi geldiğinde yapılacak dikim çalışmaları kapsamında ilimizde 5 milyon fidan dikiminin yapılmasını düşünüyoruz. Hedefimiz Elazığ'ın her alanda olduğu gibi yeşil alan miktarı açısından da bölgemiz ve ülkemizdeki önde gelen illerin arasında yerini almasını sağlamak. Bu doğrultuda müdürlük olarak gerekli çalışmaları yapmaktayız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 11:41:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?