7
Mayıs
2024
Salı
ELAZIĞ

Ağar, memleketinde başbakan gibi karşılandı

Doğru Yol Partisi Genel Başkanı ve Elazığ Milletvekili Mehmet Ağar, partisinin 5. Olağan Genel Kurulu’na katılmak üzere geldiği memleketi Elazığ’da, başbakan gibi karşılandı.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisinin il başkanlığı kongresine katılmak üzere geldiği Elazığ’da, "Başbakan Ağar" sloganlarıyla karşılandı. DYP Genel Başkanı Ağar, Elazığ Belediye Sarayı önünde binlerce kişiye hitap etti. Ağar, mücadelelerinin büyük bir mücadele olduğunu ve bu mücadelenin temelinde, bu milletin haklarının savunulması olduğunu söyledi. Ağar, bu milleti içeride ve dışarıda hiç kimseye ezdirmemenin, siyasette temel prensipleri olduğunu ifade ederek, "Ülkemiz hürriyet içinde, haklarını muhafaza etme ve zenginleşmenin, yeni bir gelişmenin, yeni bir kalkınmanın adımlarını DYP’nin yepyeni bir muhteşem kırat iktidarı ile atacaktır, şüpheniz olmasın" dedi.

Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Mehmet Ağar, hükümetin, kulaklarını milletin haklı taleplerine kapadığını öne sürerek, "Onlar zannediyorlar ki bir daha seçim gelir, bir daha meydanlara çıkar, aynı yalanları söyleriz. Millet bize inanır, kanar zannediyorlar. Böyle bir şey yok. Millet size bir şans verdi. Biz de iki sene boyunca sustuk. Halkın, milletin yanında olacağız. Milletin önünü açacağız. Milletin haklarını, özgürlüklerini koruyacağız. ’Bütün kararlarınızın, milleti zenginleştirecek, kalkındıracak bütün icraatlarınızın arkasında oluruz’ dedik. Ama siz gittiniz Avrupa’nın çiftçilerine verdiğiniz parayı bu Türkiye’nin çiftçilerinden esirgediniz. Size iktidar yok. Bizim iktidardan ayrıldığımız dönemde çiftçiye verdiğimiz para 7 milyar dolardı. Bugün çiftçi sayısı artmış, nüfus artmış. Bu iktidarın verdiği para 2 milyar dolar civarındadır. Bu nasıl vicdan, nasıl bir bakış, anlayış" dedi.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın sözleri sık sık "Başbakan Ağar", "Vur vur inlesin, AKP dinlesin" sloganlarıyla kesildi. DYP Genel Başkanı Ağar, esnafın BAĞ-KUR primlerini ödemekte ızdırap çektiğini söyleyerek, işsiz ordusunu durduracak bir tane ciddi yatırım yapılmadığını ileri sürdü. Ağar, "Tüten bacaları söndürdünüz. Doğu ve Güneydoğu’nun her yerinde insanların iş umudu olan fabrikaları kapattınız. İnsanları sokağa döktünüz, geride bir tane yatırım yok. Hiç kimse merak etmesin, Allah’ın bize lütfettiği bu cennet topraklar, bizim iktidarımızda yeniden gelişecek" şeklinde konuştu.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, yoğun kalabalık nedeniyle partisinin il kongresinin yapıldığı Belediye Kültür Merkezi’ne giremeden, karayollu ile Malatya’ya hareket etti. Ağar’ın gelişi nedeniyle özel hareket timlerinin geniş güvenlik aldığı görüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2005 Pazar 18:52:30
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 16:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?