3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

Ağır yük taşıyan araçlara sıkı denetim

Elazığ'da nakliyecilik yapan ağır yük araçların kanun ve yasaların getirdiği tonajı aşmamaları için denetimlerin sıklaştırılacağı bildirildi.

Elazığ Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı Selami Yılmaz, özellikle şehirlerarası nakliyecilik yapan kamyon ve tır şoförlerinin tonaj kontrollerini Elazığ'da yapmamaları nedeniyle gittikleri güzergahlarda yapılan tonaj kontrolünde ağır cezalar ödemek zorunda kaldıklarını söyledi. Başkan Selami Yılmaz, sürücülerin mağdur olmalarını istemediklerini belirterek, "Belki bugüne kadar bu alanda denetimleri arzu edilen düzeyde yapmadık. Ancak edindiğimiz bilgilerde ilimizden yük taşıyan araçların yol
güzergahlarında veya gittikleri şehirlerde yapılan denetimlerde ağır cezalar ödediklerini öğrendik. Esnaf iş olmaması nedeniyle kanun ve yasaların getirdiği uygulamada yer alan tonajdan daha fazla yük alıyor. Bunda amaç biraz daha fazla para kazanmak. Ancak yapılan denetimlerde kazanmayı planladıkları paraların çok üzerinde ceza ödemek zorunda kalıyorlar. Bir de bunun yanında araçlarına kapasitesinin üzerinde yük atmaları nedeniyle arızalar meydana geliyor.

Bunun yanında ağır tonajla seyrettikleri için geçtikleri yollara da zarar veriyorlar. Konuyla ilgili olarak hem kendi aramızda, hem de şoför esnafımızla yaptığımız görüşmelerin sonucunda bu konuda gerekli denetimlerin yapılmasını kararlaştırdık. Böylece birçok olumsuzluğu ortadan kaldıracak, en önemlisi de esnafımızın ceza ödemelerinin önüne geçeceğiz. Uygulamaya gerekli hazırlıkları tamamladıktan sonra en kısa sürede başlayacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 18:57:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?