6
Mayıs
2024
Pazertesi
ELAZIĞ

AGL, değişimi meydanlarda ispatlayacak

2004 yılında kurulan ve 2 bin 200 aktif üyesi ile tüm Anadolu’da çeşitli toplantılar düzenleyen Anadolu’nun Genç Liderleri (AGL) Derneği ilk halk organizasyonunu Elazığ’da gerçekleştiriyor. AGL Hareketi Lideri Tuna Bekleviç, AGL’nin Türkiye’nin değişime hazır olduğunu tüm meydanlarda ispatlayacağını söyledi.

20 bin kişinin katılması beklenen organizasyonda AGL Hareketi, halkı güçlü Türkiye ortak paydasında buluşturmaya gayret edecek. Yeni Türkü’nün de sahne alacağı faaliyet öncesinde tarihi Harput’un ulusal tanıtımına destek vermek için Harput Tanıtım Grubu oluşturulacak.

30 yaş ortalamasıyla ülke çapında örgütlenen Türkiye’nin en genç siyasi organizasyonu Anadolu’nun Genç Liderleri (AGL) Hareketi, Cumartesi günü siyasette ilk somut adımlarını atmaya hazırlanıyor. Açık hava toplantılarının ilklerini Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki şehirlerde yapacak olan AGL Hareketi, ilk buluşmasını Elazığ’da gerçekleştirecek.
2023 yılında Türkiye’yi yönetecek gençleri bir araya getirmek maksadıyla yapılanmalarını devam ettirdiklerini belirten AGL Hareketi Başkanı Tuna Bekleviç yaptığı açıklamada, AGL’nin 2007 yılı seçimlerinde olmasa bile bir sonraki seçimde Türk siyasi tarihine damgasını vuracağını söyledi. Bekleviç, "AGL, 28 Mayıs’ta düzenleyeceği etkinlikle siyasi ve ekonomik anlayışın yeni temellerini atacak ve yeni bir vizyona start verecektir" dedi.

"FARKLILIKLARIMIZ GÜCÜMÜZ"

Tuna Bekleviç, tabandan doğan AGL Hareketi’nde her türlü fikre sahip gençlerin güçlü Türkiye zemininde uzlaşabildiğinin görüldüğüne dikkat çekti. Bekleviç, "Hareketin çıkış noktalarından biri farklılıkların bizi bölmek yerine güçlendireceğine olan inancımızdır. Türkiye’deki farklı mozaik Türkiye’nin güçlü yapısını ortaya koyuyor. Bu yapı ayrılığı değil, birleşmeyi ön plana çıkarıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizdeki faaliyetlerimiz de gelecek için buna birer referans teşkil ediyor" diye konuştu.

Mevcut sistemin gençlerin siyasete girişini pek benimsemediğine işaret eden Bekleviç, "İstense de istenmese de AGL Hareketi önce internette doğdu, şimdi meydanlara iniyor. AGL inandığı demokrasinin gücü ile de hak ettiği yere gelecektir" ifadelerini kullandı.

Böyle bir oluşumun dünyada belki de ilk olduğunu vurgulayan Bekleviç, Türkiye’de klasik siyaset yapma anlayışının teknolojinin gelişmesiyle artık kullanılmayacak duruma geldiğini ve yeni yüzyılda iletişim tekniklerinin değişmesiyle tüm kurumların köklü değişikliklere ihtiyacı bulunduğunu kaydetti. Her AGL üyesinin 2023’te daha güçlü Türkiye aşkını yüreğinde taşıdığını dile getiren Bekleviç, eğitimden ekonomiye, sağlıktan adalete kadar Türkiye’nin tüm sorunları üzerinde tespitlerin yapıldığını belirtti. AGL Hareketi’nin bir sistem değişikliği ile tüm sorunları çözebilme inancını taşıdığını hatırlatan Bekleviç, Anadolu’nun değişime hazır olduğunu, AGL olarak bu durumu meydanlarda tüm Türkiye’ye ispat edeceklerini ifade etti.

AGL HAREKETİ LİDERİ TUNA BEKLEVİÇ KİMDİR

Sıfır maliyetle 2000 yılında siyasetten ve sermayeden bağımsız olarak tasarladığı 21 bin üyeli bir çatı organizasyon olan Ekonomistler Platformu’nun kurucu başkanıdır. İnternet üzerinde başladığı örgütlenme çalışmalarını ABD’de MIT, Aspen Institute, Dünya Bankası, Layola Üniversitesi gibi kurumlarda "yeni sivil toplum modeli ve örgütlenme anlayışı" olarak anlattı. Bekleviç, Ekonomistler Platformu yanısıra Temiz Siyaset Hareketi liderliğini yaptı, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılında Türkiye’yi yönetecek gençleri keşfetmek ve ülke yönetime katılımı sağlamak amacıyla kurulan Anadolu’nun Genç Liderleri Hareketi’nin öncüsü oldu. Aynı zamanda Ekonomistler Derneği Başkanlığı, Türkiye Ekonomistler Platformu (ABD) Vakfı Başkanlığı, Bilgililer Derneği Başkanlığı görevlerini de sürdürüyor.

Bekleviç’in siyaset, kamu yönetimi ve hukuk alanında Türkiye’nin en başarılı genci (JCI tarafından TOYP 2003) başta olmak üzere aldığı ödüllerinin yanısıra, tenis, atletizm ve satranç dallarında da çeşitli ödülleri bulunuyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları tarafından 2004 yılında basılan "Kağızman Modeli" isimli kitabın da yazarı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2005 Perşembe 16:17:16
Güncelleme :28 Mayıs 2005 Cumartesi 22:11:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?