7
Mayıs
2024
Salı
ELAZIĞ

Ağlatan defile

Elazığ’da Özel Telepati Eğitim Merkezleri’nin ’Telepati 3. Geleneksel Kaynaşma Gecesi’ yapıldı. Gecede engelli genç kızların gerçekleştirdiği gelinlik defilesinde, duygulu anlar yaşandı.
Telepati Eğitim Merkezleri’nin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdikleri geceye, Milli Eğitim İl Müdürü Nihat Büyükbaş, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, siyasi partilerin il başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Telepati Eğitim Merkezleri kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Fasih Karakaya, bu hizmete 9 ortakla başladıklarını, şu an ise eğitim kurumlarına eklenen 2 şubeleri ve 31 çalışanları ile 250 öğrenciye eğitim vermekte olduklarını belirtti.

Karakaya, "Bizler bu devlete yük değiliz, hele kambur hiç değiliz. Kararlı hizmet prensibimizle bugüne kadar birçok konuşamayan öğrencimizi konuşturduk, yürüyemeyen öğrencilerimizi yürüttük, tepkisiz öğrencilerimizi iyileştirdik ve velilerimizle gülüp, velilerimizle ağladık" dedi.
Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zeynel Abidin Koç ise, engelli bir evlada bakmanın insana öte dünyayı kazındıran bir hayır, bir müjde olduğuna dikkat çekerek, "Bizim şer olarak gördüğümüz bazı olaylar ve çocuklarımızın bu tür rahatsızlıkları belki de Allah nezdinde hayırdır; hayır olarak gördüğümüz bazı olaylar ise, Allah nezdinde şer olabilmektedir. Arkadaşlarımızın gerçekleştirmiş olduğu bu hizmet, engelli çocukları olan aileler ve Elazığ için manidar bir hizmettir" şeklinde konuştu.

Koç ayrıca, zihinsel engelli çocuklar için ileriki dönemlerde gerçekleştirmeyi planladıkları 300 yatak kapasiteli, ’Zihinsel Engelliler’ projesinin müjdesini verdi.
Telepati 3. Geleneksel Kaynaşma Gecesi, daha sonra engelli öğrencilerin gerçekleştirdiği Çayda Çıra halk oyunu gösterisi, gelinlik defilesi ve müzik eğlence programıyla devam etti. Gelinlik defilesinde duygulu anlar yaşayan öğrenciler, gece boyunca pistte doyasıya eğlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2005 Pazar 16:48:52
Güncelleme :7 Haziran 2005 Salı 12:54:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?