5
Mayıs
2024
Pazar
ELAZIĞ

Ahmet Kabaklı anılacak

AHMET KABAKLI ÖLÜMÜNÜN 10. YILINDA ANILACAK

Elazığ'da Edebiyat ve fikir dünyasının önemli şahsiyetlerinden hemşehrimiz merhum Ahmet Kabaklı, ölümünün 10. yılında bir dizi etkinliklerle anılacak.

Elazığ Belediyesi ile Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin ortaklaşa düzenleyeceği "Kaleme Adanmış Bir Ömür" adlı tanıtım belgeseli ve anma programında Şeyhü-l Muharririn Ahmet Kabaklı tüm yönleriyle ele alınacak. Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından hazırlanan Ahmet Kabaklı Belgesel tanıtımın ardından Kabaklı'nın değişik yönleriyle anlatıldığı ve konuşmacı olarak merhum Ahmet Kabaklı'nın yeğeni Halk Eğitim Başmüdür Yardımcısı Cemil Kabaklı, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Naci Onur, Şair-yazar ve

Külliye Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nazım Payam, şair Ömer Kazazoğlu, ve Edebiyatçı-yazar Taner Namlı'nın katılımlarıyla anma programı gerçekleştirilecek. Merhum Ahmet Kabaklı hocanın ölümün 10. yıl dönümünde düzenlenecek etkinlik bugün saat 18.30'da Öğretmenevi konferans salonunda düzenlenecek. Anma programında Şeyhü-l Muharririnin eserleri ve yaşamından karelere yer verilecek.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Ahmet Kabaklı hocanın milli ve manevi değerlere bağlı bir neslin yetişmesinde emeğinin büyük olduğunu ve 10 yıldır kendisini büyük özlemle aradıklarını ifade ederek, açıklamasında şunları söyledi:

"Elazığ'ın bağrından çıkmış mümtaz şahsiyet edebiyat, fikir ve düşünce adamı merhum hocamız Ahmet Kabaklı'yı eserleriyle yaşatarak, yeni nesle tanıtmak için bir dizi etkinlik düzenliyoruz. Aramızdan ayrılışının 10. yılında bizler hocamızın geride bıraktığı eserlere sahip çıkarak onun düşüncelerini her daim yaşatacağız. Başta Türk Edebiyat Vakfı olmak üzere bizlere miras bıraktığı eserler yeni nesle aktarılacaktır. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da Şeyhü-l Muharririn Ahmet Kabaklı hocamızın İstanbul'da

düzenlenecek anma programına katılacak. İstanbul İl Özel İdaresince restoresi gerçekleşen Türk Edebiyat Vakfı binasının açılışını gerçekleştirerek oradaki etkinliklere ev sahipliği yapacak."

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2011 Pazartesi 14:18:04
Güncelleme :8 Şubat 2011 Salı 19:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?