3
Mayıs
2024
Cuma
ELAZIĞ

AKP'den istifa yok açıklaması

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ali Şerifoğulları, geçen hafta partilerinden toplu halde istifa ettikleri öne sürülen 1600 kişinin tek tek araştırıldığını belirterek, bu kişilerden 400'ünün parti üyesi olmadığını, partiye üye 1196 kişinin de toplu halde verilen istifa dilekçesinde isimlerinin yer aldığından haberdar olmadıklarını bildirdi.

Şerifoğulları, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Elazığ İl Teşkilatı'ndan 1600 kişinin toplu halde istifa ettiğine dair iddiaların asılsız ve gerçek dışı olduğunu kaydetti.

Kamuoyunda yer alan haberlerin seçim sürecinde AK Parti'yi karalamaya yönelik olduğunu öne süren Şerifoğulları, parti tüzüğüne göre istifaların üyelerin yazılı beyanı ve bizzat başvurusu ile yapılabileceğini belirterek, söz konusu istifa dilekçesindeki imza ile üyelik başvurusundaki imzaların doğruluğu sonucu başvuruların kabul edileceğini aktardı.

Bu şartlar çerçevesinde AK Parti İl Başkanlığı'na herhangi bir istifa dilekçesi sunulmadığını ifade eden Şerifoğulları, toplu halde istifa ettikleri öne sürülen 1600 kişi içinden basında isimleri yer alanlarla tek tek görüşüldüğünü ifade ederek, bu kişilerden 400'ünün parti üyesi olmadığının belirlendiğini vurguladı.

Parti üyesi olduğu tespit edilen 1196 kişiyle yapılan görüşmelerde ise sadece 2 kişi dışında, diğerlerinin verilen dilekçeden haberdar olmadığını öne süren Şerifoğulları, bu kişilerin isimlerinin karşısına sahte imzalar atıldığını iddia etti.

Şerifoğulları, söz konusu istifa dilekçesinde adı yer alanlar içinde AK Parti Merkez İlçe yönetim kurulu üyesi olan bir kişinin adına da sahte imza atıldığının altını çizdi.

Elazığ'da 8 Martta AK Parti'den istifa ettiği savunulan 1620 kişinin Saadet Partisi'ne katıldığı ileri sürülerek, rozet takma töreni düzenlenmiş, temsili olarak 16 kişiye rozet takılmıştı.

 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 13:30:38
Güncelleme :11 Mart 2009 Çarşamba 14:11:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?